Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rata umpluta

Ingrediente:
o rata de pregatit la cuptor,
1 kg cartofi,
2 cepe,
1-2 mere,
cimbru,
ulei de masline,
ierburi provance,
piper,
fulgi de ardei iute,
sare
Mod de preparare:
Spalati cartofii.Puneti-i intr-o oala si acoperiti-i cu apa,adaugati sare si lasati-i sa fiarba cam 20 min.Scurgeti-i ,lasati-i sa se racoreasca, apoi curatati-i.Condimentati-i cu sare,cimbru si ierburi provance si stropiti-i cu ulei.
Sarati rata in interior si exterior,condimentati-o cu piper si fulgi de ardei.Umpleti rata cu o parte din cartofii condimentati si bucati de mere.Asezati-o pe spate intr-o tava cu putina apa si lasati-o la cuptor cam 1 1/2 ore, la trepta 7 a cuptorului.
Curatati ceapa, taiat-o in sferturi si dupa 15 min puneti-o in tava.Intepati rata sub aripi si copane pentru a da drumul la grasime.Dupa 30 min adunati grasimea scursa.Imediat ce sosul incepe sa se caramelizeze,turnati putina apa fierbinte si stropiti carnea frecvent.Adaugati restul de cartofi in tava cu 15 min inainte de a inchide focul si lasati-i sa se rumeneasca usor.
Se serveste fierbinte alaturi de garnitura de cartofi si sos.
Pofta mare!!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram