Ingrediente:
o rata de pregatit la cuptor,
1 kg cartofi,
2 cepe,
1-2 mere,
cimbru,
ulei de masline,
ierburi provance,
piper,
fulgi de ardei iute,
sare
Mod de preparare:
Spalati cartofii.Puneti-i intr-o oala si acoperiti-i cu apa,adaugati sare si lasati-i sa fiarba cam 20 min.Scurgeti-i ,lasati-i sa se racoreasca, apoi curatati-i.Condimentati-i cu sare,cimbru si ierburi provance si stropiti-i cu ulei.
Sarati rata in interior si exterior,condimentati-o cu piper si fulgi de ardei.Umpleti rata cu o parte din cartofii condimentati si bucati de mere.Asezati-o pe spate intr-o tava cu putina apa si lasati-o la cuptor cam 1 1/2 ore, la trepta 7 a cuptorului.
Curatati ceapa, taiat-o in sferturi si dupa 15 min puneti-o in tava.Intepati rata sub aripi si copane pentru a da drumul la grasime.Dupa 30 min adunati grasimea scursa.Imediat ce sosul incepe sa se caramelizeze,turnati putina apa fierbinte si stropiti carnea frecvent.Adaugati restul de cartofi in tava cu 15 min inainte de a inchide focul si lasati-i sa se rumeneasca usor.
Se serveste fierbinte alaturi de garnitura de cartofi si sos.
Pofta mare!!!
Comentarii recente
Alexandrina
28/10/2011 at 09:24Ce bine arata!!
Dragos
28/10/2011 at 14:00Frumos, imi place . Felicitari si multa bafta incontinuare:)
ediana
01/09/2012 at 14:08i-mi place reteta – promit ca o voi incerca – multumesc
tibiarad
30/09/2012 at 12:53incearca sa ungi rata cu miere si zeama de portocale,sa simti atunci ce gust are