Cred ca toata lumea a gatit macar odata Risotto simplu sau cu ciuperci. Preferata noastra este varianta cu ciuperci prajite , parmezan si vin.
O alta reteta interesanta, dar si foarte sanatoasa este Risotto din Hrisca cu Ciuperci si Alune
La prepararea acestui Risotto am folosit Orezul Colosal Riso Scotti, ideal pentru Risotto, si uleiul din orez tot de la Riso Scotti.
Mai jos va prezint ingredientele folosite si metoda mea de preparare a acestui Risotto cu ciuperci. In reteta ca unitate de masura am folosit o cana de 300 ml.
Ingrediente Risotto cu Ciuperci
1 cana cu orez Colosal Riso Scotti
2 linguri ulei Riso Scotti
½ cana vin alb sec
2 linguri unt
3-4 ciuperci champignon
1 ceapa mica
3-4 frunze salvie
patrunjel verde pentru decor
½ ceasca parmezan ras
4 cani si jumatate ,supa de carne de fazan (sau de pui)
Preparare Risotto cu Ciuperci
Supa de fazan se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere si se mentine calda pana terminam de folosit. Incalzim intr-o cratita uleiul din orez Riso Scotti, fin si aromat, si calim ceapa taiata cat mai marunt timp de 4 minute pana aceasta se inmoaie si devine transparenta. Adaugam acum orezul Colosal Riso Scotti, ideal pentru Risotto, si continuam sa amestecam 3 minute.
Adaugam vinul si continuam sa fierbem pana acesta va fi complet absorbit de orez. Continuam sa gatim orezul adaugand cate un polonic din supa fierbinte de fazan amestecand continuu la foc mediu pana tot lichidul este absorbit. Doar cand este absorbita supa adaugam peste orez urmatorul polonic de lichid. Continuam asa pana la epuizarea supei. Intre timp spalam ciupercile, le feliem si incingem intr-o tigaie untul in care prajim frunzele de salvie si ciuprcile feliate pana acestea se rumenesc frumos. Scoatem deoparte frunzele de salvie si ciupercile prajite se adauga la orez impreuna cu jumatate din cantitatea de parmezan. Se lasa pe foc cateva secunde pana parmezanul se incorporeaza.