Oricand aceasta Rulada de carne cu sunca si castraveti poate fi un fel principal care sa impresioneze musafirii, atat prin aspect cat si prin multitudinea de gusturi imbinate in aceasta rulada. Si daca alaturi servim si un vin pe masura, un Maiastru Cabernet Sauvignon, de la Crama Oprisor vom fi gazdele perfecte. Pot sa va spun ca acest vin se poate servi atat la preparate din carne de porc cat si la preparate din carne de vita foarte bine.
Maiastrul Cabernet Sauvignon, e un vin atât de expresiv şi de texturat, încât aproape că se mănâncă, nu se bea. Cu rotunjimea-i caracteristică de vin bărbătesc, solid, se dezvăluie rapid ca un adult jucăuş, cu nuanţe ce amintesc de copilărie – coacăze, ciocolată neagră, cacao şi… vişinele furate din vecini, mai zemoase şi mai gustoase decât cele din piaţă sau din propria livadă. O urmă de mineralitate îi sporeşte profunzimea şi, alături de taninii bine integraţi, îl transformă într-un vin prietenos şi deschis.
Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie la prepararea acestei rulade.
Rulada de carne cu sunca si castraveti – Ingrediente
Compozitie carne
900 g carne tocata de vita sau porc ( se poate folosi si amestec)
1 ou intreg
1 lingurita granule de usturoi
1 lingurita oreganao
1 lingura mustar
1/2 legatura patrunjel verde taiat marunt
2 felii de franzela
200 ml lapte
sare, piper dupa gust
Pentru Umplutura
circa 10-12 felii de sunca presata
castraveti murati- 1 borcan
1 ceapa de marime medie taiata solzisori
150-200 g cascaval razuit
Ingrediente Sos cu care se unge Rulada de carne cu sunca si castraveti
2 linguri ketchup dulce
1 lingura mustar
1 lingura miere de albine
5 linguri sos de soia
1 lingurita boia dulce ( sau afumata)
1 lingurita sare
Rulada de carne cu sunca si castraveti – Preparare
Carnea tocata o punem intr-un vas. Punem feliile de paine la inmuiat in lapte rece dupa care se stoarce si se adauga la carnea tocata. Adauagam oul, lingurita de usturoi granule, patrunjelul verde taiat marunt, lingurita cu oregano, mustarul si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper macinat. Se amesteca si se pune deoparte.
Pregatim si sosul cu care vom unge rulada de carne. Intr-un vas punem ketchup-ul, mustarul, sosul de soia, mierea de albine, lingurita de boia si sarea si amestecam. Punem deoparte sosul pana il vom folosi.
Pregatire Rulada de carne cu sunca si castraveti
Compozitia de carne pregatite ca in cele descrise mai sus se pune pe hartie de copt, se acopera cu alta hartie de copt si se intinde o foaie cu dimensiune de 26×26 cm.
Pe jumatate din compozitia de carne punem feliile de sunca ( feliile de sunca sa fie taiate subtiri) si peste punem castravetii murati. pe restul de compozitie de carne vom pune ceapa taiata solzisori si cascavalul razuit.
Cu ajutorul hartiei de copt vom rula compozitia umpluta cu cele amintite mai sus si o vom transfera intr-o coala mai mare de folie de aluminiu. Inchidem bine capetele foliei si vom transfera rulada intr-o tava.
Tava se va pune cu rulada in cuptorul preincalzit la copt la 170 grade Celsius timp de 1 ora. Dupa ce a trecut ora de stat la cuptor scoatem tava.
Taiem cu grija folia si hartia de copt deasupra ruladei si ungem suprafata ei cu sosul pregatit ca in cele descrise mai sus.
Punem inapoi tava cu rulada unsa in cuptor pentru inca 15 minute, dupa care se scoate si lasam la odihna pentru cel putin 20 minute dupa care se poate felia si servi.
Alaturi de rulada putem pune o salata facuta din rosii, cubulete de telemea, masline, salata verde si un dresing facut din ulei de masline, sare, oregano si zeama de la o lamaie stoarsa.
Puteti servi alaturi si o salata de cartofi, cartofi prajiti, sau cartofi dauphinoise.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!