Rulada de Curcan cu Merisoare
Cea mai simpla si festiva rulada pregatita de Craciun din carne de curcan. Nu pot sa spun ca este o rulada deosebita ce merita a fi incercata si de catre voi cu orice ocazie speciala aveti de sarbatorit. Se preteaza a fi preparata la Craciun, revelion sau cu orice ocazie.
Pentru alte retete la fel de interesante va invitam sa rasfoiti si rubrica cu Retete Fripturi si Garnituri.
Ingrediente Rulada de Curcan cu Merisoare
1 bucata piept de curcan de 1.5 kg
400 umplutura de carnati afumat
100 g pesmet
250 g ceapa taiata marunt
2-3 linguri ulei
100 g Merisoare confiate de la SanoVita
1 lingura boabe de ienupar pisat (in cazul in care gasiti nu ezitati sa il folositi)
10 frunze de salvie
sare, piper
Ingrediente Garnitura Varza de Bruxelles
500 g varza de Bruxelles
unt de marimea a 2 nuci medii
5-6 felii de bacon
2 linguri ulei
sare, piper
3 crengute de rozmarin
nucsoara
4-5 linguri sos Worchester
Ingrediente Sos de Rodii
2 bucati rodie
150 g zahar brun
2 lamai mai mici
50 ml apa
2 prafuri de sare
Preparare Rulada de Curcan cu Merisoare
Pielea de pe pieptul de curcan il indepartam. Muschiuletul de la piept se indeparteaza si el. Pieptul de curcan se taie in asa fel incat sa il desfasuram ca sa nu fie atat de gros. Se aseaza intre folie alimentara si cu sucitorul se bate pentru a subtia pieptul ca sa putem sa il rulam mai usor, dar si pentru a fi fragezit.
Ceapa se curata si se taie marunt dupa care se caleste pe ulei. Scoatem umplutura din carnatii afumati si ii amestecam cu ceapa calita, pesmetul, merisoarele si salvia taiata marunt. Condimentam daca e nevoie cu sare si piper proaspat macinat.
Umplutura se pune pe pieptul de curcan subtiat si pe care in prealabil l-am pus pe folie alimentara ca sa il putem rasuci cat mai strans. Lasam din umplutura cateva linguri bune care va fi pusa la final peste rulada coapta. Pieptul se ruleaza cat mai strans si se impacheteaza in folie alimentara. Se leaga capetele cu sfoara.
Dupa ce am legat capetele legam rulada cu sfoara din loc in loc astfel ea isi va pastra frumos forma in timpul coacerii dar si se va portiona mai usor. Acum vom impacheta Rulada de Curcan cu Merisoare in folie de aluminiu.
Intr-o tava punem un suport si peste asezam rulada impachetata. In tava turnam apa fierbinte avand grija sa nu ajunga la rulada de pe suport. Se pune in cuptorul preincalzit pentru cel putin 90-120 minute. Dupa ce timpul a expirat se scoate rulada se lasa 10 minute la odihna si se despacheteaza. Deasupra punem restul de umplutura si il punem inapoi in cuptor pentru circa 10 minute.
Se scoate, se lasa 10 minute la odihna dupa care se poate portiona si aseza in farfurii langa garnitura de varza Bruxelles si sosul de rodii.
Preparare Garnitura Varza de Bruxelles
Varza se spala si se scurge. Se taie felii subtiri cu ajutorul unui feliator sau robot de bucatarie. Se incinge uleiul si baconul se prajeste pret de 2-3 minute dupa care adaugam crengutele de rozmarin si untul.
Lasam pe foc inca 1-2 minute dupa care adaugam varza taiata. Se continua calirea adaugand sare si piper, nucsoara macinata si putina apa, circa 100 ml. Lasam sa scada apa si la final adaugam 4-5 linguri sos Worchester cu care mai lasam varza pe foc 2-3 minute.
Preparare sos de Rodii
Rodiile se curata. Zaharul brun se pune la caramelizat si cand este topit adaugam rodiile, sucul de la cele 2 lamai, 50 ml apa si 2 prafuri de sare. Se fierbe pana obtinem un sos mai grosut.
Garnitura de varza cat si sosul de rodii se pot pregati cu o zi inainte. Si rulada se poate umple inainte cu o zi scurtand astfel timpul de preparare. Se pastreaza la rece si a doua zi rulada se poate coace. Sosul si garnitura se pot incalzi.
Noi va dorim Pofta Buna !
Comentarii recente
Service GSM Bucuresti
30/05/2018 at 14:48Extrem de gustoasa!