Saramura de Pui este un fel simplu de macare preparata din carne de pui sau chiar si din pui intreg taiat cu grija pe mijloc pe muchia pieptului…
De aceasta data va prezentam Saramura de Pui facuta din pulpe pe langa care am pus si cativa cartofi taranesti rumeniti cu ceapa si alaturi servim neaparat o Rusalca Alba de la Crama Oprisor , vin ce am folosit si la acrirea saramurii si olecuta palinca(tuica) de pruna sa fie gustul ei mai interesanta …
Reteta si in format VIDEO, Saramura de pui in varianta la gratar pentru zilele calduroase cand ne permitem sa prajim pulpele la gratar.
Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie.
Ingrediente Saramura de Pui :
6 pulpe pui
5 bucati rosii mai mari acolo sa fie cam la 700-800 g
2 ardei grasi
1-2 piparci iuti (ardei iuti)
1 legatura generoasa de leustean
sare pentru copt carnea de pui
1 capatana nici prea mare nici prea mica de usturoi
150 ml Rusalca alba sau alt vin alb sec
50 ml tuica
4 bucati de ceapa
1 kilogram de cartofi
o canuta de oloi(ulei, circa 150 ml)
Preparare Saramura de Pui :
Grijim pulpele de pui asa cum se cuvine (spalam, curatam, zvantam) si le asezam intr-o tava intinsa presarata din belsug cu sare. Punem tava cu pulpele la cuptor si le rumenim pe toate partile.
In timp ce carnea se rumeneste fain in cuptor pe sarea incinsa ne ocupam de celelate lucruri trebuincioase pentru saramura… Decojim rosiile si se toaca, ardeii grasi se toaca si ei impreuna cu piparcile iuti. Usturoiul curatat se taie felioare sa aiba gust mai intens si verdeata se marunteste.
Cand pulpele de pui s-au rumenit se bat putin de sare si le asezam pe fundul unei cratiti si le acoperim cu rosii, ardei, piparci, usturoi, o parte de verdeata si apoi le inecam cu niscavai vin, paharel de tuica si ceva apa fierbinte (apa sa fie pana la jumatatea carnurilor, sa nu acopere in intregime pulpele) dupa care le punem la foc sa dea cateva clocote bune.
Luam cratita de pe foc presaram cu restul de verdeata si alaturam Saramurii de Pui un blid cu cartofi taranesti gatiti asa cum va spun in cele ce urmeaza :
Cartofi taranesti :
Curatam cartofii,spalam si taiem felii rotunde. Ii punem la fiert in apa cu sare si ii fierbem de jumatate. Strecuram apa de pe ei si ii punem deoparte. Ceapa se taie marunt si se caleste pe canuta de oloi .
Adaugam la ceapa cartofii feliati si dam cratita la cuptor unde ii lasam sa se rumeneasca putin ( nu amestecam in ei decat scuturam vasul). Ii scoatem din cuptor potrivim de sare si lasam putin sa hodineasca, sa mai suga din zama grasa .
Musai sa stingem iuteala cu un vin bun rece dupa cum vi pofta inimii ori vin alb ori un vin rosu… Va las pe voi sa alegeti ce v-o placea mai mult !
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Sa aveti Pofta Buna !
Comentarii recente
stela
12/05/2018 at 10:34E si mai buna daca rosiile si ardeii se coc pe tabla