1 bucata ludaie (bostan)
Preparare :
Taiem ludaia pe jumate , scoatem samburii si il portionam in bucati potrivite. Incalzim cuptorul in prealabil timp de 15 minute la foc mare. In tava punem folie de alumniu ( cu partea stralucitoare inspre tava) , si peste asezam bucatile de ludaie . Dam tava la cuptor pentru aproximativ 60 minute ( la mine a durat 120 min. caci am copt 2 tavi ) sau mai usor … lasam la copt pana furculita intra usor in bucata de bostan.
Cand e copt , scoatem din cuptor bucatile de ludaie si putem servi dupa preferinta fiecaruia fie presarat cu sare , fie presarat cu zahar , sau simple . ( eu le prefer cu sare )
Ingrediente putine , si totusi obtinem un produs finit de nota 10 ( asta in cazul in care sunteti fani bostani …. )
Pentru cei care nu stiu Ludaia este de fapt Bostanul ,si este un regionalism folosit prin partile Binsului (Beius ) ….
Comentarii recente
Gingasia
01/11/2009 at 10:22Arata tare bine, noi punem putina miere si nuca.Va pop, fetelor! 🙂
Leila
01/11/2009 at 13:45oawwww !!! Gingasia , sa inteleg ca presari bostanul cu nuca si zahar ?? Cred ca e o nebunie ,yami, yami …
Am sa incerc cu proxima ocazie si revin cu impresii 🙂
Pupice !