Burgeri cu fasole rosie
Vreme buna de incins gratarul si prajit burgeri.
Provocarea venita din partea Sun Food de a pregati burgeri, a venit la fix, asa ca dragilor, astazi va invit la o portie de burgeri vegetali gustosi si sanatosi pregatiti cu fasole rosie din conserva Sun Food.
Trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa fie atat de buni, combinatia de fasole rosie, orez, seminte si condimente este una foarte reusita.
Sincer, as da la orice ora un hamburger din carne pe unul din fasole rosie, si nu numai acum in perioada postului !!
Burgeri cu fasole rosie- Ingrediente
Burgeri 7 buc
400 g fasole rosie din conserva Sun Food
150 g orez basmati, fiert si racit
2 linguri ceapa rosie caramelizata
1 lingurita praf de usturoi
2 linguri amestec de seminte(floarea soarelui si dovleac)
4 linguri nuci macinate
2 linguri ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
o lingurita piper 5 arome
o lingurita oregano uscat
o lingurita boia afumata
sare dupa gust
2 linguri faina fara gluten(faina de soia, de naut, de orez ..etc)
Ceapa caramelizata
2 cepe rosii
2 linguri ulei de masline
1 lingura zahar brun
un praf de sare
o lingurita boia afumata
2 linguri ketchup picant
Pentru topping
rosii proaspete
ceapa rosie
frunze de salata verde
Burgeri cu fasole rosie-Mod de preparare
Ceapa caramelizata
Punem uleiul de masline intr-o tigaie, adaugam ceapa taiata rondele, un praf de sare si sotam 2-3 min.
Adaugam boiaua afumata, zaharul si continuam sa sotam inca 2 min.
Punem cam 50 ml apa si lasam pe foc pana ce scade tot lichidul si ceapa incepe sa se caramelizeze.
Cum preparam burgeri cu fasole rosie!!
Semintele de floarea soarelui si dovleac le prajim in tigaie 2-3 min apoi le maruntim in robot impreuna cu nucile.
Punem in robot 300 g fasole din conserva scursa bine, orezul fiert si racit, ceapa caramelizata, amestecul de seminte si nuci, uleiul de masline, sare, piper, zeama de lamie, oregano, boiaua si mixam pana obtinem o compozite omogena.
Adaugam si restul de fasole rosie si mai mixam un pic astfel incat fasolea sa ramana bucatele mai mari.
Rasturnam compozitia intr-un castron si o amestecam cu 2 linguri de faina fara gluten.
Ungem mainile cu putin ulei si formam burgerii, pot fi formati si cu un decupator de aluat sau un inel de inox daca vreti sa aiba toti aceiasi marime si forma.
Pulverizam putin ulei de masline pe gratarul incins si asezam burgerii. Se coc pe fiecare parte cate 2-3 min.
Chiflele taiate in doua se rumenesc pe gratar.
Burgeri vegan din fasole rosie
Ungem baza cu un strat de ketchup, asezam frunze de salata verde, felii de rosii, burgerul din fasole rosie, ceapa caramelizata amestecata cu un pic de ketchup, frunze de salata si punem capacul de la chifla. Daca va place mai mult ceapa, puteti inlocui rondelele de rosii cu rondele de ceapa sau le puteti folosi pe ambele.
Pe langa burgeri am mai facut si cartofi dulci prajiti in cuptor!! Am taiat cartoful bastonase, l-am pus in tava pe hartie de copt, l-am condimentat cu sare, piper, cimbru, praf de usturoi , l-am stropit cu ulei de masline si l-am prajit la 220grade C timp de 20-25 min.
Pofta buna!!