Cartofi noi cu ciuperci si mozzarella o mancare de sezon, gustoasa si usor de pregatit.
Ingrediente
5-6 cartofi noi potriviti
1 ardei gras/capia rosu
3 fire de ceapa verde
400 gr ciuperci brune
4 linguri ulei
4 oua
6 linguri mozzarella rasa
o legatura patrunjel
sare
piper
Cartofi noi cu ciuperci si mozzarella
Mod de preparare
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja.
Dupa ce s-au racit se curata de coaja si se taie rondele potrivit de groase.
Intr-o tigaie punem 4 linguri de ulei in care calim ciupercile taiate lame .
Cand acestea au scazut bine adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul gras cubulete.
Calim in continuare pret de 2-3 min.
Lasam amestecul sa se racoreasca dupa care il turnam peste cartofii taiati rondele.
Batem ouale bine cu sare si le punem peste cartofi impreuna cu patrunjelul tocat marunt si 3 linguri de mozzarella rasa.
Condimentam cu sare si piper.
Punem amestecul intr-un vas de ceramica,presaram deasupra restul de mozzarella si dam la cuptor pentru 20-25 min la temperatura mare(200 grade)
Cam la jumatatea timpului acoperim forma cu o folie de staniol asta ca sa nu se arda deasupra.
Se serveste atat calda cat si rece .
Pofta buna!!
Comentarii recente
Anonymous
20/06/2012 at 13:16Superrr!!! mersi
Lory
20/06/2012 at 17:16Cu placere !!
Poliana
20/06/2012 at 13:39Delicios preparat, cartofii noi sunt un deliciu!
Lory
20/06/2012 at 23:16Multumesc Poliana :*
Alina---Explora Cuisine
20/06/2012 at 17:07De asa ceva am nevoie sa mananc azi, arata delicios!
Lory
20/06/2012 at 23:16Incearc-o se face usor 🙂
Calin Andreea Daniela
20/06/2012 at 19:01ce bine arata!
te invit la concursul de pe blogul meu http://anfreutza.wordpress.com/2012/06/20/concurs/
Lory
20/06/2012 at 23:17Andreea multumesc de invitatie :* Merg sa vad despre ce este vorba 🙂
andreia_vd
21/06/2012 at 06:44Nu prea am inteles eu la faza cu cartofi si ciupercile , se amesteca toate impreuna si apoi se pune mozzarela pe deasupra. sau se pune un start de cartosi si unu cu ciupersi si iar mozzarela.daca vrei sa ma elucidezi te rog , eu am incercat aseara reteta dar am pus in straturi.
Lory
21/06/2012 at 11:48Andreea eu le-am amestecat pe toate intr-un castron .Din mozzarella am pus 3 linguri in compozitie si 3 linguri le-am pastrat pentru deasupra .Dupa ce le-am amestecat usor pe toate in castron le-am pus in forma de ceramica(nu in straturi )am zbatut-o usor cu palmele pe lateral sa se aseze mai bine apoi am presurat mozzarella (merge si cascaval ) pe deasupra .
Cam asta e tot 🙂
andreia_vd
22/06/2012 at 00:20Aha, ok , ms , dupa cum am zis am pus in straturi , ceva gen musaca, am pus si mozzarela si cascaval , si a iesit super. data viitoare am sa o fac si asa cum ai facut tu ,Multumeesc!
Lory
22/06/2012 at 13:52E ok si in straturi 🙂 dar incearca si asa ai sa vezi care e diferenta ..ca si aspect caci gustul e acelasi :))
Pup:*
Roxana
28/06/2012 at 17:26Buun! Cred ca rece e delicios. Arara exceptopnal!
Lory
28/06/2012 at 21:18Multumesc :*
kaleesi
15/08/2012 at 17:37Interesanta combinatie!
Ciupitu Cristina
24/05/2013 at 18:27chiar acum prepar si eu….cred ca e foarte gustoasa..ca arata foarte apetisant!!!!
Anca
30/06/2013 at 17:28A iesit foarte bun, numai ca nu inteleg de ce nu s-a coagulat deloc oul. Am respectat reteta intocmai, inclusiv temperatura, iar oul a ramas lichid la fundul vasului.