Acesti Cartofi umpluti la air fryer se fac foarte simplu si sunt perfecti pentru pranz sau cina. Eu i-am pregatit la noua mea Friteuza cu aer cald Heinner cyclonefry cook HAF-M7BK1800.
Aceasta friteuza are Capacitate cos: 7L;
Panou de comanda electronic;
Tehnologie cu system cyclonic(preparare uniforma);
10 programe presetate;
Display digital;
Cos detasabil antiaderent;
Timp maxim de preparare: 60 min;
Fereastra supraveghere;
Temperatura reglabila: 40-200˚C;
Suport teflonat detasabil;
Functie de memorie;
Putere: 1500-1800 W;
Picioruse anti-alunecare;
Oprire automata
Si ce imi place foarte mult la ea este ca nu trebuie intoarse la jumatatea timpului preparatele puse in ea.
Va prezentam in cele ce urmeaza reteta in format Video si mai jos si reteta in format text.
Sa vedem de ce anume avem nevoie pentru a pregati acesti cartofi.
Cartofi umpluti la air fryer – Ingrediente
3 cartofi copti
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras galben
1 ou
100 g bacon prajit sau sunca taiata cubulete
sare, piper dupa gust
200 g cascaval sau branza cheddar dat pe razatoarea mare
Preparare
Eu personal am copt cartofii bine spalati in friteuza. Cum am facut? Simplu!
dupa ce i-am spalat am sters apa cu servete de hartie, am uns cartofii cu putin ulei si i-am presarat cu sare. Am invelit cartofii in folie si i-am pus la copt in friteuza la 200 grade Celsiu pentru 40 de minute. In acest timp am pregatit cele necesare pentru umplutura. Puteti coace cartofii si in cuptor.
Dupa cum am zis intre timp am pregatit cele necesare. Ardeii grasi i-am taiat cubulete, cascavalul l-am dat pe razatoarea mare si baconul l-am prajit putin intr-o tigaie( daca folositi sunca e de ajuns sa o taiati cubulete).
Dupa ce cartofii s-au copt ii lasam sa raceasca putin, ii taiem pe jumatate si cu o lingurita se scobesc avand grija sa lasam putin miez pe margini si pe fundul cartofilor.
Miezul scobit se pune intr-un vas se zdrobesc cu o furculita si se amesteca cu ardeii, oul de marime M, cascavalul razuit( lasam din cascaval deoparte cateva linguri pentru a presara deasupra cartofilor), baconul sau sunca si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Cu aceasta compozitie umplem cartofii scobiti. II asezam in cosul friteuzei si ii punem la copt pentru 15 minute la 190 grade Celsius.
La final se scot din friteuza, peste fiecare cartof umplut punem smantana si presaram cu cozi de ceapa verde.
Alte retete cu cartofi ce ar putea sa va intereseze.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!