Chiftele din naut si linte
Astazi, dragilor, va aduc in atentie o delicioasa reteta de chiftele vegetariene, de post din naut, linte si alte legume. Provocarea venita din partea Sun Food-conserve sanatoase, de a pregati o reteta cu naut din conserva, m-a dus cu gandul la chiftelele cu multe legume in compozitie, fripte pe gratar.
Cine a spus ca nu poti manca ceva savuros pregatit doar din legume, s-a inselat !!
Chiftelele din naut si linte consumate alaturi de un topping pregatit din mango si avocado sunt grozave!! Merita sa incercati aceasta reteta !!
Chiftele din naut si linte- Ingrediente
225g linte fiarta
480 g naut din conserva Sun Food
1 lingurita tumeric
½ legatura patrunjel, tocata marunt
3 catei de usturoi, tocati
½ ceapa rosie, tocata marunt
o bucata ardei capia, tocata marunt
1 morcov ras
un praf chilli
un ardei iute, tocat(optional)
3 linguri fulgi de ovaz, maruntiti
ulei de masline
Topping- Salsa de mango si avocado
1 mango taiat cubulete
1 avocado taiat cubulete
½ ceapa rosie tocata fin
½ legatura patrunjel, tocat fin
2 lingurite zeama de lamiae
sare si piper
Chiftele din naut si linte- Mod de preparare
Topping- Salsa de mango si avocado
Amestecam toate ingredientele, acoperim vasul si tinem la rece pana pregatim chiftelele din naut si linte.
Chiftele din naut si linte
Scurgem nautul si lintea de zeama si o punem intr-un robot de bucatarie.
Adaugam patrunjelul, tumericul, sare, chilli si mixam pana la omogenizare.
Rasturnam amestecul intr-un vas si adaugam, morcovul, ardeiul capia, ceapa, usturoiul si fulgii de ovaz.
Omogenizam amestecul si potrivim gustul cu sare.
Compozitia trebuie sa fie ferma si usor de modelat.
Ungem mainile cu ulei de masline si formam chiftelele.
Incingem tigaia grill si coacem chiftelele pe ambele parti.
Asezam chiftelele pe un pat de salata si le consumam impreuna cu salsa din mango si avocado.
Tips
Daca pregatiti chiftelele un pic mai mari le puteti pune in chifle de hamburger alaturi de salata verde si salsa de mango si avocado!