Chiftelute de linte
Pe caldurile acestea nu ai pofta nici de gatit , dar nici de mancat uneori. Simti nevoia sa mai faci pauza de la carne si sa pregatesti ceva mai usor care este la fel de bun ca si carnea.
Putem zice ca lintea este o sursa de proteine foarte buna si putem renunta la carne, aceste Chiftelute de linte fiind foarte satioase. Se pot servi cu diferite sosuri dupa placul fiecaruia.
Personal prefer sosul de rosii, sau chiar legume proaspete alaturi de aceste chiftelute, rosii, castraveti, ardei. Se preteaza foarte bine la aceste chiftelute, Sosul de Maioneza Fiarta cu Usturoi, care este foarte bun si il recomand cu mare drag sau Sosul de Hrean.
Ingrediente Chiftelute de linte
1 cutie cu Conserva de Linte (400 g) – Sun Food
2 catei usturoi
2 linguri faina
4 linguri pesmet
3 felii paine (toaster)
1 legatura mica patrunjel verde
sare, piper, boia de ardei
1 ou
pesmet
Preparare Chiftelute de linte
Lintea se scurge si se da prin robot sau se paseaza. Se adauga faina, pesmetul, oul, patrunjelul verde taiat marunt, usturoiul pisat. Feliile de paine se pun la inmuiat in apa rece dupa care se storc si se rup in compozitia de linte.
Se condimenteaza cu sare, piper, si boia dupa gust. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet dupa care se prajesc pana se rumenesc in ulei incins. Se scot pe servete de hartie si se servesc cu Sos de rosii picant.