Conopida in crusta crocanta de pesmet si parmezan
Nu prea sunt eu fan conopida, insa am cateva retete in care conopida este vedeta si le pregatesc de cate ori am ocazia.
Imi place si conopida pane insa incerc cat pot de mult sa nu mai mananc prajit in ulei din motive de sanatate.
Asa ca de foarte mult timp i-am zis pas, asta pana cand am primit minunatia asta de Friteuza cu aer cald de la Fram Electrocasnice, de care m-am indragostit.
Mi-am zis ca e momentul sa ii mai dau o sansa conopidei si sa o pregatesc de data asta doar cu cativa stropi de ulei (cei drept de care ma puteam lipsi).
Sa va mai spun ca am obtinut buchetele rumene si crocante la exterior si cremoase la interior?
Faptul ca am fiert conopida la aburi cu ajutorul Multicooker cu gatire la presiune HPCK-6IX de la Heinner, a facut ca buchetelele de conopida sa nu fie imbibate de apa, si astfel sa isi pastreze forma si textura dupa coacere.
Dar haideti sa va arat cum am pregatit eu delicioasa Conopida in crusta crocanta de pesmet si parmezan!!
Conopida in crusta crocanta de pesmet si parmezan- Ingrediente
- o conopida potrivita
- 2 oua
- 150 g pesmet panko
- 75 g parmezan ras
- 100 g faina alba
- sare si piper
- 2 linguri ulei de masline
- Servire
- sos de iaurt cu menta si usturoi
Cum pregatim conopida in crusta crocanta
Conopida desfacuta in buchetele potrivite se aseaza in cosul special de fiert la aburi a multicooker-ului si se fierbe timp de 5 min folosind functia speciala de fiert la aburi. Se scoate, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se raceasca inainte de a fi folosita.
Separat se bat cele doua oua cu un praf de sare si se amesteca pesmetul panko cu parmezanul ras.
Se trece fiecare buchetel de conopida prin faina alba, apoi prin ou batut si la urma prin amestecul de pesmet si parmezan.
Conopida prajita la Air Fryer
Conopida astfel pregatita se aseaza intr-un singur strat in cosul friteuzei cu aer cald si se stropesc cu putin ulei de masline.
Se selecteaza temperatura de 200C si timpul de 20 min si se porneste aparatul.
La mijlocul timpului de gatire, se scoate cosuletul friteuzei si se intorc buchetelele de conopida ca sa se rumeneasca uniform.
Timpul de gatire poate varia si de marimea buchetelelor sau cat de rumena si crocanta doriti sa fie crusta.
Cand sunt gata se scot si se pot consuma alaturi de sosul de iaurt cu menta si usturoi.
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!