Nu gatesc foarte des conopida si broccoli la cuptor nefiind legumele mele favorite dar va sfatuiesc sa incercati sa le gatiti astfel ,sunt nemaipomenite!!
Si cei mai mofturosi le vor aprecia !!
Langa aceast preparat savuros neaparat sa serviti un pahar cu vin Maiastru- Rose din Crama Oprisor !!
„Maiastru rose este un vin si pentru sete si pentru pofta, si pentru seri galante si pentru intalniri cu amicii, si pentru mancaruri complicate, si pentru gustari, pentru pretentiosi dar si pentru cei mai putin initiati in lumea vinului…” Crama Oprisor.ro
Ingrediente
500 gr conopida
250 gr broccoli
25 gr unt
3 linguri de pesmet
sare si piper
Sosul bechamel
30 gr unt
30 gr faina
500 ml lapte
nucsoara
sare
piper
100 gr cascaval ras
20 gr unt
Mod de preparare
Se desface in buchetele conopida si broccoli, se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare.Se fierbe cam 5-7 min dupa care se scoat si se lasa la scurs si racorit.
Intr-o cratita se pune untul la topit la foc potrivit, adugam faina, amestecam, apoi turnam laptele putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase.Se mai fierbe pret de 2-3 min, se condimenteaza cu sare, piper alb si nucsoara.
Ungem o forma de ceramica cu unt, tapetam cu pesmet, asezam buchetelele de broccoli si conopida intercalat , turnam deasupra sosul bechamel, apoi radem cascavalul si punem din loc in loc bucatele mici de unt.
Introducem forma la cuptor preincalzit la o temperatura de cam 200 grade, timp de 20-25 min pana ce capata o crusta aurie deasupra
Comentarii recente
Emese Péter
24/09/2013 at 18:19Arata minunat! 🙂
Mihaela
21/01/2017 at 02:48The Best cauliflower and broccoli cheese
Reteta lui Jamie Oliver
Foarte buna…