Acest Couscous Marocan cu Legume este un preparat perfect pentru zilele de post. Este un fel principal, dar poate fi servit alaturi de carne de pui, si peste.
Acum puteti Comanda produsele SanoVita pe , www.sanovita.ro !!! Introducand codul promotional ‘bucatareselevesele‘, primiti 15% reducere de fiecare data cand comandati !!!
Ce poti pregati din couscous si caise deshidratate? Veti vedea reteta de mai jos care cu siguranta o sa va fie pe plac.
Alte retete interesante cu couscous gasiti mai jos daca dati clic pe denumirea din imagini.
Couscous cu legume
Sa vedem de ce avem nevoie pentru prepararea acestui Couscous Marocan cu Legume.
Ingrediente – Couscous Marocan cu Legume
2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie de marime medie
1 ardei gras galben
1 morcov
1 cana mazare verde congelata
1 cana naut din conserva bine scurs
2 catei de usturoi
sare, piper dupa gust
1/2 lingurita boia de ardei
1/2 lingurita coriandru
1/4 lingurita turmeric
1/2 lingurita chimen macinat
1 varf de cutit scortisoara
7-8 caise deshidratate taiate cubulete -SanoVita
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
1 ardei iute
1 cana ( de 200 ml) Couscous -Sanovita
1 cana si jumate supa de legume
patrunjel verde
Preparare – Couscous Marocan cu Legume
Incingem uleiul intr-o tigaie mai incapatoare. Adaugam ceapa rosie taiata si imediat ardeiul gras taiat si el urmat de morcovul curatat, spalat si taiat cubulete. Se calesc pana se inmoaie legumele ( eu am adaugat si putina apa circa 100 ml ca sa se inmoaie mai repede morcovul).
Daca adaugam apa lasam sa se evapore complet si adaugam usturoiul zdrobit cat mai marunt ( l-am dat pe razatoarea mica) si continuam sa calim impreuna circa 1 minut pana se intrepatrund aromele.
Adaugam boiaua de ardei, coriandrul, chimenul, turmericul, scortisoara, sarea si continuam sa amestecam circa 1 minut.
Adaugam mazarea congelata si gatim scurt cateva secunde, circa 15-20 de secunde. Adaugam ardeiul iute taiat marunt, fulgii de ardei iute, nautul si peste turnam supa de legume.
Adaugam acum si couscousul lasam sa dea in clocot dupa care adaugam caisele taiate si patrunjelul taiat marunt.
Amestecam, potrivim de sare daca mai este nevoie si acoperim cu un capac si lasam sa stea 5-10 minute pana tot lichidul este absorbit de couscous. Se pune in farfurii si se poate servi!
O alta reteta interesanta din bucataria turceasca de aceasta data, ar fi Salata Tabbouleh pe care o recomand cu drag sa o incercati !
Bulgurul folosit la tabbouleh il puteti comanda pe SanoVita !!!
Introducand codul promotional ‘bucatareselevesele‘, primiti 15% reducere de fiecare data cand comandati !!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!