Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Crumble cu conopida si rosii

Crumble cu conopida si rosii-4-d

Crumble cu conopida si rosii, o reteta plina de savoare cu mici buchetele de conopida imbracate intr-o crusta crocanta de cascaval afumat pesmet si fulgi de ovaz.
Totul pe un pat de sos de rosii dulceag cu parfum de busuioc.
Aceasta reteta poate fi savurata atat la pranz cat si la cina, pana si cei ce nu prea iubesc conopida vor fi placut surprinsi cand vor gusta din ea .

Timp de preparare: 35 min
Grad de dificultate: usor
Portii: 4

Ingrediente

400 g rosii intregi din conserva
4-5 ciuperci mari
2 catei de usturoi
frunze de busuioc
700 g conopida
o mana de rosii cherry
2 linguri de ulei
o lingurita zahar brun
sare
piper

Crusta
3-4 linguri de pesmet fin
2 linguri fulgi de ovaz maruntiti
40 g unt rece
100 g cascaval afumat , Delaco

Crumble cu conopida si rosii-2-d

Mod de preparare
Ciupercile se feliaza si se calesc in doua linguri de ulei impreuna cu cateii de usturoi usor zdrobiti.
Se adauga rosiile din conserva taiate in patru impreuna cu sosul de rosii, zaharul, sarea si piperul .
Se tine pe foc pret de 5-7 min pana se intrepatrund aromele si se formeaza un sos mai consistent.
Se de deoparte si se adauga busuiocul taiat fin.
Fierbem buchetelele de conopida pana ce patrunde usor furculita in ele,scurgem si le asezam peste sosul de rosii pe care l-am pus intr-o forma de graten unsa cu putin unt.
Pe marginea formei asezam jumatati de rosii cherry si presaram deasupra crusta din pesmet amestecat cu fulgii de ovaz, bucatele mici de unt si cascaval afumat ras.
Se da forma la cuptor pentru 15-20 min pana ce crusta devine crocanta si aurie.
Se serveste calda!!

Crumble cu conopida si rosii-5-d-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram