Cuscus cu naut si legume coapte
Cuscus cu naut si legume coapte- un preparat satios, sanatos si de ce nu, dietetic. Pregatit cu naut din conserva Sun Food , o conserva foarte buna ce nu trebuie sa lipseasca din camara nimanui, si cu multe legume coapte in cuptor, stropite cu ulei de masline si condimentate dupa pofta inimii, poate fi un pranz sau o cina rapida si gustoasa!!
E gata in 15 min , asa ca nu exista niciun motiv sa nu il testati !!
Cuscus cu naut si legume coapte-Ingrediente
o cutie naut de la SunFood
un cartof dulce
2 morcovi
1 ardei capia rosu
1 ardei capia verde
1 zucchini
3-4 linguri ulei de masline
un praf de usturoi
un praf boia dulce sau iute
zeama de la jumatate de lamaie
Garnitura
o cana cuscus
o cana apa
sare
2-3 linguri ulei de masline
Cuscus cu naut si legume coapte- Mod de preparare
Legumele spalate si curatate se taie in bucati potrivite, nautul se scurge de zeama si i se indeparteaza pielita. Legumele astfel pregatite se pun toate intr-un castron, se condimenteaza cu sare, boia, ulei de masline si un praf de usturoi.
Se aseaza legumele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 250 grade C pentru 10-12 min.
In ultimele doua minute se activeaza functia grill pentru a le rumeni usor.
Cat timp legumele sunt in cuptor pregatim cuscusul.
Punem o cana de apa intr-o cratita, adaugam sare, ulei de masline iar cand da in clocot adaugam cuscusul. Acoperim cratita cu un capac si stingem flacara. Lasam acoperit timp de 5-7 min dupa care cu ajutorul unei furculite afanam cuscusul.Se pune in farfurie si se adauga legumele coapte in cuptor !!
Se serveste impreuna cu legumele coapte stropite cu zeama de lamaie.
Mai multe retete cu naut puteti gasi aici –retete cu naut