Cum au aparut si dovleceii pe piata mi-am zis ca tare buni ar fi sa gatesc Dovlecei cu Branza la Cuptor la care am adaugat si cateva felii de carnati afumati sa le dea o savoare mai aparte. Si de aceasta data produsele de la Delaco mi-au fost de ajutor in prepararea acestei retete ….
Ingrediente Dovlecei cu Branza la Cuptor :
3-4 dovlecei
4-5 oua
200 g Branza cremoasa Natur de Capra de la Delaco
150 g cascaval afumat de la Delaco
4-5 linguri smantana
carnati afumati
sare,piper dupa gust
unt
smantana pentru servit
Preparare Dovlecei cu Branza la Cuptor :
Curatam dovleceii, ii feliem si ii presaram cu sare. Ii lasam deoparte pana pregatim celelalte ingrediente necesare. Ouale le batem cu furculita, adaugam cascavalul afumat razuit, smantana si condimentam cu sare si piper dupa gust. Carnatii afumati ii feliem. Ungem o craticioara cu unt si asezam un strat de dovlecei. Peste dovlecei punem un rand de carnati, branza de capra natur feliata, amestec de oua cu cascaval si smantana apoi iar un rand de dovlecei. Continuam alternarea acestor ingrediente pana le terminam in asa fel incat peste ultimul strat ce va fi de dovlecei punem amestec de oua.
Punem vasul cu dovlecei la cuptor si lasam pana stratul deasupra se rumeneste frumos. Se scoate din cuptor , se portioneaza si se serveste cu smantana dupa placul fiecaruia.
Pofta Buna !