INGREDIENTE:
2 buc dovlecei cruzi,
2 oua,
faina,
200 ml bere,
sare, piper,
1/4 lingurita praf de copt,
ulei pentru prajit,
PREPARARE:
Dovleceii ii curatam de coaja . Taiem felii mai grosute si le condimentam cu sare lasandu-le sa stea asa circa 30 minute . Stoarcem apa lasata de dovlecei si preparam panirul pentru ei .
Intr-un vas punem 200 ml bere , 2 oua intregi si praful de copt .Cu cu un tel mixam bine amestecul dupa care adaugam in ploaie faina pana obtinem o compozitie mai grosuta decat la clatite. Condimentam cu sare si piper alb panirul si rondelele de dovlecel le dam prin acest amestec. Rondelele de dovlecel astfel „imbracate” le prajim in ulei incins pana devin aurii.
Le putem servi cu sos de rosii picant ,sau cu mujdei ( ultima varianta nu am incercat-o dar mi-a fost sugerata de prietenii de pe Fbook si cred ca e o combinatie buna .)
Pofta Buna !
Comentarii recente
Andreea Dianu
23/06/2011 at 14:50Sunt tare buni,asta am facut si eu acum,tocmai i-am terminat 🙂
sarah
23/06/2011 at 17:20o gustare delicioasa!nu am incercat cu bere niciodata,sunt curioasa ce consistenta are crusta dovleceilor cu bere.pupici
Leila
23/06/2011 at 22:35Sa va fie de bine Andreea ! :* Pupice de la Oradea :*
Leila
23/06/2011 at 22:36sarah, sunt mai crocanti decat prin metoda clasica , faina , ou 🙂 :* Pup
Loredana Kardia
11/12/2012 at 20:17Tocmai am facut si eu…ai mei nu arata ca cei din poza, poate trebuia sa pun un pic mai multa faina, dar sunt buni la gust.