Piure de spanac o reteta simpla, dar gustoasa servita de aceasta data cu ou prajit si miez de lapte de la Delaco. Primavara vine cu pasi repezi si acum este momentul sa profitam de toate verdeturile care apar pe piata. De aici mi-a venit si ideea de a combina acest piure de spanac usor de pregatit cu delicosul Miez de lapte.
Ingrediente Piure de spanac:
1 kg spanac
250 ml lapte
2 linguri faina
50 ml ulei
4 catei usturoi
sare
1 ou de persoana
miez de lapte
Preparare Piure de spanac :
Spanacul se spala in mai multe ape , se curata de cotoare, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se strecoara si cu un cutit se toaca marunt (se poate toca si cu masina de tocat sau robot). Curatam usturoiul si il pisam. Incingem 50 ml ulei, la care adaugam 2 linguri faina si 2 catei usturoi pisat apoi punem si spanacul tocat.Amestecam si adaugam 250 ml lapte, sare dupa gust si restul de usturoi pisat ramas. Lasam sa dea cateva clocote pana piureul se ingroase putin si apoi luam de pe foc. Putem servi acest piure de spanac cu ou prajit, si personal va recomand sa serviti alaturi si miez de lapte. Este un adevarat deliciu.