Ratatouille la cuptor
Mi-am propus ca atunci cand apar legumele si fructele crescute la noi, sa le consum zilnic fie in salate sau mancaruri gatite si sa inlocuiesc cat mai mult carnea.
Astazi va propun o reteta numai cu legume, un ratatouille gustos si aromat ce poate fi consumat ca atare sau ca si garnitura.
I-am imbogatit gustul cu condimente si Vegeta Naturella, un produs fara adaosuri de conservanti, arome, coloranti artificiali si monoglutamat de sodiu.
Acest ratatouille este de fapt un ghiveci de legume, o mancare de post gustoasa, ce merita incercata acum cand piata abunda de legume proaspete si aromate!!
Ratatouille la cuptor-Ingrediente
un dovlecel verde
un zucchini
2 cepe rosii
o vanata
2-3 rosii proaspete
Sos de rosii
o conserva rosii in bulion
un ardei gras copt
o lingurita rasa cu vegeta naturella
o lingurita zahar
piper
2 catei de usturoi
Ulei aromatizat
3 linguri ulei de masline
o mana frunze de patrunjel
4-5 catei de usturoi
piper
cimbru uscat
o lingurita vegeta naturella
Ratatouille la cuptor- Mod de preparare
Sosul de rosii
Rosiile din conserva se toaca marunt sau se maruntesc cu un robot de bucatarie impreuna cu usturoiul. Se adauga ardeiul copt, tocat marunt, se potriveste gustul cu piper, vegeta naturella si o lingurita de zahar daca sosul e putin acrut.Se fierbe cam 15 min pana se intrepatrund aromele.
Pentru uleiul aromatizat se pune intr-un robot de bucatarie uleiul,fruzele de patrunjel, usturoiul, piper, cimbru, o lingurita vegeta naturella si se mixeaza.
Legumele taiate rondele se ung din belsug cu uleiul aromatizat si se aseaza sub forma de spirala in tigaie/forma de graten peste sosul de rosii. Pot fi puse si la intamplare nu neaparat asezate in spirala.
Se ung cu restul de ulei aromatizat si se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 40-50 min.
Se scoate din cuptor si se presara cu patrunjel verde, tocat marunt!!
Se consuma ca atare ca fel principal sau ca si garnitura!!
Pofta buna!!