Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Snitele de soia cu sos de visine

Ingrediente:
1 pachet snitele de soia,
1 borcan de visine conservate(un borcan de 370-400 g),
300 ml smantana dulce,
50 ml frisca(optional),
3 linguri faina,
piper,sare,
4-5 linguri unt pentru prajit,
2 linguri ulei,

Preparare:
Punem snitelele de soia la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le lasam la stors. Le condimentam cu sare si piper. Incingem untul impreuna 2 linguri de ulei si prajim pe ambele parti snitelele de soia condimentate. Le punem deoparte si trecem la prepararea sosului de visine.
Visinile pe care le-am folosit au fost conservate ca Aici , dar se pot folosi si visine proaspete sau din compotul de visine sau congelate. Am dat visinile impreuna cu zeama de pe ele prin blender sa le maruntesc fin. Intre timp am amestecat smantana cu 3 linguri de faina intr-o craticioara si am adaugat la aceasta compozitie visinile date prin blender. Am pus craticioara la foc unde am lasat compozitia sa dea in cateva clocote pana sosul s-a ingrosat putin. Am turnat sosul din nou in blender si am lasat la mixat pret de cateva secunde pentru a deveni mai fin apoi am adaugat si 50 ml frisca si un praf de sare. Zahar nu am adaugat deoarece conserva de visine era suficient de dulce.
In cazul in care folositi visine proaspete sau congelate va recomand  ca 500 g fructe(fara samburi) sa fierbeti in 300 ml de apa. Dupa ce sunt fierte procedati ca in cele descrise mai sus(le puneti in blender cu apa in care au fiert!) cu diferenta ca veti adauga cateva linguri de zahar la sosul rezultat cand il puneti la fiert pentru a rezulta un sos dulce.
Asezam cateva bucati de snitele de soia pe farfurie, si deasupra turnam din sosul de visine.

Pofta Buna !

 

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram