Aceasta reteta de Spanac cu ochi de ou, este varianta clasica de preparare a spanacului. Va recomandam sa incercati si Pireul de spanac cu miez de lapte , Somonul pe pat de spanac, Rulouri de pui cu spanac, dar Frittata cu spanac si rosii Cherry.
Ingrediente Spanac cu ochi de ou :
500 g spanac
500 ml lapte
2 linguri faina
50 ml ulei
4 catei usturoi
sare
1 ou de persoana
Preparare Spanac cu ochi de ou :
Spanacul se spala in mai multe ape , se curata de cotoare si apoi se pune la fiert in apa cu sare ptr cca . 10 minute . Se strecoara si cu un cutit se toaca marunt (se poate toca si cu masina de tocat sau robot). Se curata usturoiul si se piseaza. Intr-un vas punem la incins 50 ml ulei ,la care adaugam 2 linguri faina , si 2 catei usturoi pisat ,apoi punem si spanacul tocat.Se amesteca totul bine si se adauga si 500 ml lapte ,sare dupa gust si cei 2 catei de usturoi pisat ramas. Se lasa sa dea 2-3 clocote pana se ingroase putin . Oul se prajeste pe un pic de ulei in asa fel incat galbenusul sa ramana moale .
Se pune spanac pe farfurie , peste asezam oul prajit pe care il putem decora dupa placul fiecaruia .