Suntem in postul Paștelui iar provocarea venita din partea Sun Food de a pregati o reteta cu, conservele lor, m-a facut sa aleg in a pregati aceasta tocana marocana cu linte si naut.
Este o reteta de post, gustoasa si sanatoasa ce se pregateste cu linte, naut si cartof dulce. Pentru cei ce nu au incercat pana acum aceasta combinatie, trebuie sa va spun ca este surprinzator de buna, se face foarte usor, merita sa o incercati!!
Alaturi de lipii pregatite in casa, este grozava!!
Eu am ales sa o pregatesc la multicooker…din comoditate, dar poate fi pregatita la fel de bine direct pe flacara de la aragaz sau in cuptor.
Ideea e ca trebuie gatita la foc mic, cu vasul acoperit astfel incat toate legumele sa isi pastreze forma iar sosul format sa capete consistenta.
Tocana marocana cu linte si naut- Ingrediente
Pentru aceasta tocana avem nevoie de :
- 400 g naut din conserva Sun Food
- 400 g linte din conserva Sun Food
- 400 g rosii cuburi din conserva Sun Food
- 300 g cartofi dulci
- 300 ml supa de legume
- o ceapa galbena
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita curcuma
- 1 lingurita piper 5 arome
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare dupa gust
- o lingurita zahar
Cum pregatim tocana cu linte si naut ?!
Faptul ca eu am pregatit tocana marocana cu linte si naut la multicooker, nu schimba cu numic modul de preparare in format clasic, asa ca voi scrie reteta pentru gatitul clasic, pe flacara de aragaz.
Intr-o cratita cu peretii grosi se pune la incins uleiul de masline, se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, sare, curcuma, scortisoara, chimenul si piperul. Se amesteca si se lasa pe foc pana ce ceapa incepe sa se inmoaie.
Se adauga rosiile din conserva, zaharul ca sa luam din aciditatea rosiilor, nautul scurs de zeama, lintea scursa de zeama, cartofii dulci taiati cubulete si supa. Se pune capacul si tocana marocana cu linte si naut se fierbe la foc mic pana zeama scade si tocana capata consistenta.
Cat timp tocana fierbe, musai sa pregatiti si niste lipii fiindca e delicioasa alaturi de ele!!
In toata perioada de fierbere se amesteca usor din cand in cand, asfel incat cuburile de cartofi sa ramana cat mai intregi. Spre final se potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie.Se presara cu patrunjel tocat si tocana este gata.
Se mananca calda alaturi de lipii pregatite in casa!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Tofan Alexandra
28/10/2024 at 12:17Bună ziua,
Am încercat rețeta dvs Tocană marocană linge și năut și….este groaznică. “Se fierbe până ce scade zeama și capătă o consistență…”. Supă 300 ml? Și cartofii dulci? Îi las cruzi? Eu dacă nu știu să gătesc nu postez. Vă rog să urmați exemplul meu!
Loredana
28/10/2024 at 13:21Buna ziua,
Cand va referiti ca este groaznica mai exact la ce va referiti ? la gust sau la modul de preparare. Daca e la gust atunci chiar nu va pot ajuta, gusturile nu se discuta. Ce vi se pare dvs groaznic, altuia i se pare bun. Daca va referiti la modul de preparare atunci haideti sa vedem despre ce este vorba. Eu am specificat ca aceasta reteta am pregatit-o la multicooker insa am preferat sa o redactez pentru gatitul clasic fiindca nu toata lumea are multicooker.
Da, se fierbe la foc mic pana ce zeama scade si tocana capata consistenta, adica nu e zemoasa. Da, 300 ml de supa e deajuns fiindca din tot ce am pus eu acolo doar cartofii dulci sunt cruzi,ceapa este calita in prealabil, lintea si nautul sunt din conserva(am specificat ca se scurg de zeama) rosiile sunt din conserva. Dvs ati fiert vreodata cartofi dulci sa vedeti cat de usor se fierb? ideea era ca si cartofii sa ramana intregi (mai concret sa nu se facaluiasca) De ce ziceti ca, cartofii ii lasati cruzi? scrie ca se pun la fiert in tocana impreuna cu celelalte ingrediente. O buna bucatareasa stie sa se descurce in orice situatie, daca supa ce ati folosit-o din punctul dvs de vedere nu era deajuns, atunci ati fi putul sa mai adaugati acolo 50-70 ml in plus sau cat sa va fie deajuns pentru a fierbe tocana. Daca dvs nu stiti sa gatiti, nu incercati sa mai gatiti, daca o simpla tocana va da batai de cap atunci clar nu e de dvs aceasta indeletnicire. Sfatul dat de dvs nu o sa il urmez fiindca eu stiu sa gatesc…in schimb dvs, nu!! O zi buna!!