Daca va plac vinetele si le-ati pregatit pana acum doar intr-un singur mod, adica salata, atunci e timpul sa incercati si aceasta reteta de vinete umplute cu legume!!
Se face foarte usor, nu contine carne si e foarte gustoasa… e un alt mod de a pregati vinetele
Vinete umplute cu legume-Ingrediente
- Cantitati pentru o portie
- 1 vanata
- 1 morcov
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei kapia rosu
- 100 gr cascaval
- 1 ou
- 1-2 ciuperci
- sare
- piper
- 1 lgt sos de soia
- sos pikant
- 3 lg ulei masline
- patrunjel verde
- 50 ml vin alb sec
Vinete umplute -Mod de preparare
Vanata se taie in doua pe lungime. Se scobesc cu ajutorul unei linguri lasand cam 2 cm de pulpa pe ele. Barcutele obtinute se presara cu sare, se ung cu putin ulei de masline si se introduc la cuptorul incalzit pentru 15 min.
Intre timp se pregateste umplutura.
Ceapa tocata impreuna cu morcovul ras se calesc in 3 lg de ulei de masline, se adauga ciupercile taiate in felii subtiri si se caleste in continuare.
Se adauga sosul de soia, vinul si miezul de vinete tocat marunt.
Se condimenteaza cu sare si piper si se tine pe foc pana legumele s-au imuiat bine.
Aproape de final se adauga si ardeiul kapia taiat cubulete mici.
Amestecul rezultat se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga oul batut, patrunjelul tocat si 3/4 din cantitatea de cascaval.
Se umplu vinetele cu umplutura rezultata si se presara din belsug cascaval ras si cateva cubulete de ardei.
Aceste vinete umplute cu legume se introduc la cuptor pentru 10 min pana ce cascavalul incepe sa se gratineze.
Se mananca calde insotite de un sos pikant.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Anonymous
01/05/2011 at 12:12ce bunatate! ca sa nu mai spun cat este de sanatos …:)
felis
01/05/2011 at 13:37Delicios arata… si frumos colorat!… Apetisant!
pansy
01/05/2011 at 23:36stiti deja,cred ca eu ador vinetele sub orice forma.Arata grozav!
Lory
07/05/2011 at 23:30Pansy ,Felis multumesc :* si mie imi plac vinetele numai ca imi fac rau 🙁 numai ca in varianta asta le-am putut manca fara probleme 🙂
Pupici:*
Lory
07/05/2011 at 23:31Multumesc 🙂 intradevar e sanatos si bunut:)
Mare Maria
06/01/2012 at 19:45Ce imbietor arata!!Yammy,yammy…:)
Anonymous
21/01/2012 at 11:58ce bunatate si sanatoase …
ediana
23/02/2012 at 14:55Cred ca voi face pe sambata – pare frt. apetisant
Dana
25/07/2014 at 12:41Astea sunt vinetele mele 🙂
LoredanaCarp
25/07/2014 at 13:41Arata tare bine!! Speram ca v-au fost pe plac!!
Dana
27/07/2014 at 09:26Au fost extraordinare. Am descoperit reteta de curand ai deja am facut de doua ori, au fost foarte apreciate si ca gust 🙂
Multumesc
ana
15/04/2016 at 12:17Se mananca doar umplutura sau si vanata? intreb pentru ca e cu coaja
Loredana
25/04/2016 at 10:55Si vanata, dar bineinteles fara coaja.
Valentina Strauß
18/08/2019 at 04:45E vara si cald, si facem gratar in gradina sa ne … racorim cu un pic de carne. Bucataresele vesele ne propun o reteta foarte interesanta de vinete umplute. Am probat-o ieri si va spun ca este un deliciu!
Nici zacusca si nici gratarul nu l-as mai da decat pe vinete umplute.
Mai ales acuma cand vinetele sunt atat de ieftine pe piata doar 2 lei kilogramul. E si pacat sa nu le facem vanzare la bietii taranii romani. Ardeiul gras 3 lei si kapia 5 lei. Ciupercute sunt din greu asa ca POFTA BUNA la vinete umplute.