Cum suntem mari amatori de ardei si branza iata inca un fel preparat cu cele doua ingrediente favorite. Merge servita ca atare, sau chiar langa o friptura de pui, sau porc daca nu puneti in compozitie sunca … .
O alta varianta de preparat cu ardei copt ar fi Snitele din Ardei, Rulouri din Ardei Copti si alte variante pe care le veti gasi in sectiunea Retete cu Legume si Fructe !
Vedeti si alte Retete Delaco.
Ingrediente Ardei cu Branza la Cuptor :
4 ardei capia (sau ardei grasi)
3 felii sunca presata
140 g Branza Pufoasa cu Verdeata – Delaco
2-3 linguri Branza Feta
100 g cascaval razuit
unt pentru uns formele
4 forme de ceramic
Preparare Ardei cu Branza la Cuptor :
Eu am pregatit acesti ardei cu branza la cuptor in forme individuale, dar se poate prepara si intr-o forma termorezistenta sau tava mai mare.
Ardeii se coc intai pe o plita sau gratar. Se curata de pielita si seminte dupa care ii taiem fasii.
Sunca am taiat-o fasii subtiri, cascavalul l-am razuit pe razatoarea mare si branza pufoasa am amestecat-o cu branza feta. Formele se ung din abundenta cu unt. Asezam primul rand de ardei peste care punem un rand de sunca, cascaval razuit sare si piper proaspat macinat, amestec de branzeturi, cascaval si ultimul rand va fi de ardei pe care o condimentam cu sare si piper (alternarea straturilor o puteti face dupa plac).
Punem formele in cuptorul incalzit in prealabil pentru 15 minute.
Se scot din cuptor, cu varful unui cutit se desprinde usor compozitia din forma si se rastoarna pe o farfurie. Se presara cu cascaval razuit si putin patrunjel verde.
Pofta Buna !