Ardei umpluti la cuptor cu capac de cascaval
Cand nu aveti timp mult la dispozitie pentru gatit va recomand sa incercati aceasta reteta foarte rapida si satioasa. Este ceva mai deosebit decat ardeiul umplut clasic. Se pot pregati cu carne tocata sau cu ce avem prin frigider. Va recomandam sa rasfoiti si sectiunea cu Retete Delaco unde veti gasi numeroase retete cu branzeturi.
Ingrediente Ardei umpluti la cuptor cu capac de cascaval
3- 4 ardei grasi (sau chiar mai multi)
eu am avut cateva ramasite de ciolan afumat prefiert si kaizer
circa 200 g ciuperci champignon
1 ceapa mai mare taiata solzisori
sare,piper dupa gust
cascaval Desenvis
Preparare Ardei umpluti la cuptor cu capac de cascaval
Ardeii se taie in doua si se curata de seminte. Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit circa 30 minute pana se inmoaie usor. Se scot si se pun deoparte. Pregatim umplutura.
Intr-o tigaie punem 1 lingura ulei la incins peste care punem ceapa taiata si ciupercile feliate. Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa pe foc timp de 5 minute. Bucatile de carne , ciolan sau kaizer se toaca prin ciurul mare de la masina de tocat si se pun peste ceapa calita si ciuperci. Condimentam cu putina sare si piper.
Se prajeste circa 15 minute amestecand mereu. La fianal adaugam putin maghiran, patrunjel verde. Ardeii copti se captusesc cu felii de cascaval Desenvis, peste puen din umplutura si acoperim fiecare jumatate de ardei cu felii de cascaval din nou.
Punem tava cu ardeii astfel umpluti inapoi in cuptor pentru circa 10 minute pana cascavalul se topeste si se rumeneste usor. Se presara totul cu patrunjel verde taiat marunt.
Nota : Daca nu vreti sa incalziti prea tare in bucatarie puteti coace ardei pentru 3-4 minute in cuptorul cu microunde, desi gustul nu va mai fi la fel.
Pofta Buna !