De multe ori ne raman felii de paine nefolosite, uscate. Decat sa le aruncam putem pregati o delicioasa Budinca de paine cu cascaval. Cu alte cuvinte putem folosi la prepararea ei cam tot ce avem prin frigider. Cascaval, ardei, sunca, dovlecei, rosii… .
In cele ce urmeaza vom prezenta Reteta si in Format Video!
Speram sa va fie pe plac si sa incercati reteta cat de curand. Va asteptam cu impresii.
Alte retete cu budinci gasiti dand clic pe titlurile din imaginile de mai jos.
Si acum sa vedem cum se prepara aceasta budinca.
Budinca de paine cu cascaval – Ingrediente
300 g paine taiata cubulete( poate fi si paine uscata)
100 g salam de sunca sau orice alt mezel
100 g Cascaval Sofia-Delaco, taiata cubulete
100 g dovlecel sau ardei gras, sau zuchinni
600 ml lapte
3 oua
patrunjel verde taiat marunt
sare, piper dupa gust
o forma cu diametrul de 16-18 cm ( poate fi si un vas de ceramica)
Budinca de paine cu cascaval – Preparare
Intr-un vas mai adanc punem cubuletele de paine peste care turnam laptele. Lasam pana painea se inmoaie bine dupa care o zdrobim cat mai marunt.
La painea zdrobita adaugam sunca, cascavalul, dovlecelul, 3 oua. Condimentam cu sare, piper si adaugam patrunjelul taiat. Amestecam bine compozitia si o turnam intr-o forma unsa cu unt ( sau vas de ceramica uns cu unt).
Se pune in cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade Celsius pentru circa 60-65 minute.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!