Ingrediente Bulgari de cartofi cu surpriza-Izgalmas Krumpli:
500 gr cartofi
1 ou
Pentru pane :
faina
ou
pesmet
Pentru umplutura Bulgari de cartofi cu surpriza-Izgalmas Krumpli:
100 gr carne tocata
1 ceapa
1 catel usturoi
2 linguri ardei macinat (sau un ardei gras mijlociu)
un praf chimen macinat,un praf oregano
1 lingurita mica boia dulce
sare, piper
50 ml ulei
Preparare Bulgari de cartofi cu surpriza-Izgalmas Krumpli:
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc , se adauga 1 ou crud sare, piper dupa gust si se amesteca.
Umplutura pentru cartofi o facem in felul urmator .Punem la incins 50 ml ulei si calim in el ceapa si catelul de usturoi taiat marunt. Adaugam apoi carnea macinata , praful de chimen, oregano, boia, 2 linguri de pasta de ardei (sau ardei gras taiat cuburi) ,sare si piper dupa gust. Se pune apa apoi cat sa fie bine acoperit si lasam sa fiarba pana scade zeama si ramane grosul de la sos.
Cum realizam bulgarii de cartofi :
Ungem mana cu un pic de ulei ,luam din cartofii zdrobiti cu o lingura , asezam in palma , il aplatizam ,peste punem 1 lingura din compozitia de carne si deasupra asezam iar un strat de cartofi zdrobiti si modelam in bulgaras.
Bulgarasii astfel obtinuti se dau prin faina , ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se pot servi ca atare in acest fel cu ketchup, sau cu diferite mancaruri cu sos ca si garnitura.