Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cartofi Dauphinoise

Cartofi DauphinoiseCartofi DauphinoiseRetete culinare mancaruri
Acesti cartofi cu smantana mai sunt cunoscuti sub numele de cartofi Dauphinoise, o combinatie reusita intre cartofi, smantana si gust subtil de usturoi, cu o crusta aurie de cascaval.
Ii recomand, pot fi serviti ca fel principal sau ca si garnitura.
cartofi-dauphinoise-ingrediente

Ingrediente-Cartofi cu smantana- Cartofi Dauphinoise

1kg cartofi
500 ml smantana grasa
200 ml lapte integral
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri cascaval ras(optional)
30 g unt
sare
piper
nucsoara
Cartofi Dauphinoise

Mod de preparare-Cartofi cu smantana- Cartofi Dauphinoise

Cartofii curatati se taie rondele subtiri cu ajutorul unei razatori mandolina.
Se pun intr-un castron si se amesteca cu smantana desfacuta cu laptele, usturoiul pisat bine, sare, piper si nucsoara dupa gust.
Se unge o tava de graten(25/25 cm) cu putin unt si se rastoarna in ea cartofii pregatiti.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade C pentru 50-60 min.
Cand cartofii sunt bine patrunsi(incercam cu o furculita) inlaturam folia, presaram deasupra cascavalul ras si lasam pana ce prinde deasupra o crusta aurie.
Se pot servi calzi sau reci ca fel principal sau sub forma de garnitura.
Acesti cartofi dauphinoise pot fi pregatiti si in forme individuale.
Cartofi Dauphinoise

Comentarii recente

  • Oana

    24/04/2014 at 16:05

    Putin off topic 😛 Unde gasesc razatoare mandolina de cumparat? 🙂

    • LoredanaCarp

      08/05/2014 at 16:21

      Oana se gaseste in toate magazinele care vand produse pentru bucatarie dau poti gasi si la magazinele online de profil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram