Cartofi Dauphinoise – Retete culinare mancaruri
Acesti cartofi cu smantana mai sunt cunoscuti sub numele de cartofi Dauphinoise, o combinatie reusita intre cartofi, smantana si gust subtil de usturoi, cu o crusta aurie de cascaval.
Ii recomand, pot fi serviti ca fel principal sau ca si garnitura.
Ingrediente-Cartofi cu smantana- Cartofi Dauphinoise
1kg cartofi
500 ml smantana grasa
200 ml lapte integral
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri cascaval ras(optional)
30 g unt
sare
piper
nucsoara
Mod de preparare-Cartofi cu smantana- Cartofi Dauphinoise
Cartofii curatati se taie rondele subtiri cu ajutorul unei razatori mandolina.
Se pun intr-un castron si se amesteca cu smantana desfacuta cu laptele, usturoiul pisat bine, sare, piper si nucsoara dupa gust.
Se unge o tava de graten(25/25 cm) cu putin unt si se rastoarna in ea cartofii pregatiti.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade C pentru 50-60 min.
Cand cartofii sunt bine patrunsi(incercam cu o furculita) inlaturam folia, presaram deasupra cascavalul ras si lasam pana ce prinde deasupra o crusta aurie.
Se pot servi calzi sau reci ca fel principal sau sub forma de garnitura.
Acesti cartofi dauphinoise pot fi pregatiti si in forme individuale.
Comentarii recente
Oana
24/04/2014 at 16:05Putin off topic 😛 Unde gasesc razatoare mandolina de cumparat? 🙂
LoredanaCarp
08/05/2014 at 16:21Oana se gaseste in toate magazinele care vand produse pentru bucatarie dau poti gasi si la magazinele online de profil