Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cartofi impanati cu bacon si cascaval

cartofi impanati cu bacon si cascaval

Continuam seria retetelor in care folosim unul dintre preparatele din carne cu gust de neuitat, produse marca Ana si Cornel, o companie romaneasca, de familie, infiintata in anul 1994.
Astazi am pregatit Cartofi impanati cu bacon si cascaval, o reteta in care am folosit-Bacon- un produs nou cu gust de neuitat, ce s-a pretat perfect in aceasta reteta savurosa si usor de pregatit.
Acesti cartofi impanati mai sunt cunoscuti ca si Cartofi acordeon sau Cartofi Hasselback, oricum i-ati denumi sunt deliciosi si merita a fi incercati!!
Daca inca nu ati descoperit aceste preparate din carne, pe pagina de Fb Ana si Cornel gasiti toate detaliile despre ele dar si concursuri si retete delicioase!!
Mai jos gasiti una dintre retete in care am folosit Carnatii Gratarel dar si o reteta in care eu as adauga si bacon usor prajit!!

Cartofi impanati cu bacon si cascaval- Ingrediente

cartofi impanati- ingrediente
  • 2 portii
  • 200 g bacon-Ana si Cornel
  • 4 cartofi potriviti
  • 100 g cascaval felii
  • 70 g unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • tumeric
  • praf de usturoi
    Pentru servit
  • iaurt grecesc sau smantana
  • bacon prajit
  • salata asortata cu rosii, bacon prajit si parmezan

Cum pregatim cartofii acordeon cu bacon si cascaval

cartofi impanati cu bacon si cascaval

Cartofii se spala si se curata de coaja cu un cutit de curatat legume.
Se feliaza fara a desprinde feliile una de alta, (eu am folosit o frigaruie infipta pe lung la 1 cm de baza cartofului astfel incat cutitul sa nu poata patrunde pana jos).
Untul topit se amesteca cu uleiul, piperul, praful de usturoi, tumericul si boiaua.
Cartofii se presara cu sare si se ung sau se trec prin untul aromatizat astfel incat sa patrunda si printre felii.

Se aseaza intr-o forma de graten, se adauga cam 100 ml de apa, se acopera cu o folie de staniol si se introduce in cuptorul preincalzit la 220 grade C pentru aproximativ 1 ora sau pana ce cartofii sunt patrunsi.
Se scoate forma din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin apoi se impaneaza alternativ cu felii de bacon si cascaval.

cartofi acordeon

Se introduce din nou forma in cuptor pentru cam 15 min sau pana ce cascavalul se topeste si baconul se rumeneste…in ultimele 3 min recomand sa selectati cuptorul pe functia grill pozitia 2 pentru a se rumeni uniform.
Acesti cartofi impanati cu bacon si cascaval se servesc calzi, cu iaurt grecesc, bacon crocant si o salata asortata.

cartofi impanati cu bacon -ana si cornel

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram