Cartofi umpluti cu sunca si cascaval afumat perfecti pentru un pranz sau o cina.
Aromele intrepatrunse de sunca crocanta si cascaval afumat va starni cu siguranta apetitul celor ce ii va savura.
Mai multe retete gasiti la mancaruri
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval afumat-Ingrediente
(4 portii)
4 cartofi medii
100 g sunculita taraneasca
150 g cascaval afumat Delaco
2 fire ceapa verde
2 linguri cubulete ardei capia rosu
2 linguri cubulete ardei capia verde
piper alb macinat
sare
2 linguri ulei
Sos de iaurt
300 ml iaurt
fire de arpagic
1-2 catei de usturoi
frunze de menta
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval afumat-Mod de preparare
Cartofii spalati si uscati se taie in doua si se scobesc cu o lingurita astfel incat sa ramna o coaja groasa de 1 cm.
Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptorul incins cat timp pregatim umplutura.
Miezul de la cartofi se taie in cubulete mici .
La fel procedam si cu sunca, ardeii, ceapa si cascavalul.
Se prajeste sunca in uleiul fierbinte pana devine usor crocanta.
Se adauga cubuletele de cartofi, ceapa, cubuletele de ardei si se condimenteaza dupa gust.
Dam deoparte si adaugam cascavalul taiat cubulete.
Jumatatile de cartofi facute pe jumatatese umplu din belsug cu umplutura de sunca.
Se tine la cuptor incins (200 grade C) pana cartofii se inmoaie si umplutura devine aurie.
Se servesc alaturi de un sos de iaurt cu menta si usturoi.