800 gr carne tocata
2 – 3 oua
3 catei usturoi
1 lingura boia dulce
2 felii paine
sare, piper dupa gust
Umplutura :
4-5 oua fierte tare
Preparare :
Carnea tocata o punem intr-un vas si adaugam la ea 2-3 oua crude, 1 lingura boia dulce, 3 catei usturoi pisati , sare si piper dupa gust. Cele doua felii de paine le punem in apa rece pana se inmoaie , dupa care le stoarcem si le adaugam la compozitia de carne. Framantam bine aluatul de carne pana se omogenizeaza totul. Separat punem 4 – 5 oua la fiert . Cand sunt fierte le curatam si le taiem in jumate de-a latul.
Din compozitia de chiftele (caci e o compozitie de chiftele) luam o bucata, o intindem in palma si peste adaugam o jumatate de ou. Acoperim cu compozitie de carne jumatatea de ou si formam chiftele in asa fel incat oul sa fie bine acoperit. Asezam aceste chiftele umplute intr-o tava ( vas termorezistent) unsa cu un pic de ulei si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos chiftelutele.
Se servesc alaturi de pireu de cartofi.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Rodica Botan
25/01/2009 at 06:36Hei, hei, hei…
Imi plac chiftelele, dar mor de dragul surprizelor…cred ca le sta bine si taiate felii ca aperitive!!!
Sa ai un weekend placut!
Bucataria-Paradis
25/01/2009 at 08:06foarte f.interesanta reteta.Deja am o foame de lup.Am salvat ideea,si dupa dieta,vreau sa pap chiftele surpriza.va pup si va doresc un sfirsit de saptamina placut1