Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftele Surpriza- Rejtelyes Fasirozott






Ingrediente :

800 gr carne tocata
2 – 3 oua
3 catei usturoi
1 lingura boia dulce
2 felii paine
sare, piper dupa gust

Umplutura :

4-5 oua fierte tare

Preparare :

Carnea tocata o punem intr-un vas si adaugam la ea 2-3 oua crude, 1 lingura boia dulce, 3 catei usturoi pisati , sare si piper dupa gust. Cele doua felii de paine le punem in apa rece pana se inmoaie , dupa care le stoarcem si le adaugam la compozitia de carne. Framantam bine aluatul de carne pana se omogenizeaza totul. Separat punem 4 – 5 oua la fiert . Cand sunt fierte le curatam si le taiem in jumate de-a latul.
Din compozitia de chiftele (caci e o compozitie de chiftele) luam o bucata, o intindem in palma si peste adaugam o jumatate de ou. Acoperim cu compozitie de carne jumatatea de ou si formam chiftele in asa fel incat oul sa fie bine acoperit. Asezam aceste chiftele umplute intr-o tava ( vas termorezistent) unsa cu un pic de ulei si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos chiftelutele.
Se servesc alaturi de pireu de cartofi.

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Rodica Botan

    25/01/2009 at 06:36

    Hei, hei, hei…
    Imi plac chiftelele, dar mor de dragul surprizelor…cred ca le sta bine si taiate felii ca aperitive!!!

    Sa ai un weekend placut!

  • Bucataria-Paradis

    25/01/2009 at 08:06

    foarte f.interesanta reteta.Deja am o foame de lup.Am salvat ideea,si dupa dieta,vreau sa pap chiftele surpriza.va pup si va doresc un sfirsit de saptamina placut1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram