Ciulama de Ciuperci Champignon
Noi ii spunem ciulama la acest fel de mancare, dar in alte zone este cunoscuta ca tocana. Acest aspect nu are importanta cred eu, cel mai important lucru este sa fie pe placul familiei. Avem si varianta cu carnita de pui, pentru cine doreste sa incerce trebuie sa rasfoiasca reteta Tocana de Pui. O alta varianta mai deosebita al acesteia o puteti vedea la reteta Ciulama de Ciuperci cu Clatite Picante, o reteta simpla poate deveni una mai deosebita in functie de garnitura cu care se serveste.
Ingrediente Ciulama de Ciuperci Champignon
500 g ciuperci (champignon, galbiori, etc)
300 g smantana
2 linguri faina
patrunjel verde
piper alb
4 catei usturoi
sare dupa gust
2-3 linguri ulei
Preparare Ciulama de Ciuperci Champignon :
Punem la incins 3 linguri ulei peste care punem ciupercile spalate si feliate. Condimentam cu sare si piper alb, adaugam 2 catei de usturoi pisati, si ½ legatura patrunjel verde taiat marunt si lasam la calit 5 minute, dupa care punem peste 700-800 ml apa. Lasam sa fiarba pana ciupercile sunt fierte (maximum 10 minute). Intre timp intr-un vas punem 2 lnguri faina alba la care adaugam restul de 2 catei usturoi pisati si cate putin din smantana la care vom adauga apoi treptat din zeama fierbinte in care au fiert ciupercile pana devine compozitia lichida. Acest amestec il vom turna peste ciuperci si lasam sa dea 3-4 clocote pana se ingroase.
Servim Ciulamaua de Ciuperci Champignon cu mamaliga frecata sau slobozita.
Pofta Buna ! Va invitam sa cititi si reteta de post. Noi preparam aceasta Ciulame de Ciuperci si in zilele de Post de peste an si este foarte apreciata si acest preparat. Va recomandam sa cititi si reteta Ciulama de Post, sau cum ii mai spun unii Tocana de ciuperci de post.