Ingrediente :
500 gr faina malai
1 l apa
sare
250 gr branza de burduf
200 gr carnat afumat
Preparare :
Carnatul il prajim .
Punem apa la fiert cu un pic de sare . Cand clocoteste turnam faina de malai si o lasam sa fiarba 15 minute. Dupa ce a fiert frecam bine faina cu apa ramasa pana obtinem o mamaliga vartoasa. Asezam vasul inapoi pe foc pana incepe sa fiarba apoi rasturnam mamaliga pe un suport de lemn (sau plastic). Taiem mamaliga in bucati de marimea unui pumn. Pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei punem bucatile de mamaliga taiate si le presam sa iasa felii de circa 2 cm grosime. In mijloc asezam branza de burduf si cate o bucatica de carnat prajit.Din mamaliga astfel pregatita facem cocoloase (bile)apoi le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei si le dam in cuptorul incins in prealabil pentru circa 15 minute.
Se servesc calzi cu smantana, iaurt , lapte prins dupa preferinta fiecaruia.
Sunt mult mai gustosi daca cocoloasele de mamaliga le prajiti pe gratar deasupra jarului .