Când sunteți în pană de idei vă recomand să încercati aceste Cotlete în sos de smântână cu ciuperci. Pe lângă faptul că sunt delicioase și fragede se pregătesc și rapid. In maxim 60 minute cu drumul la cumpărături ai un prânz rapid și gustos de pus pe masă celor dragi. În cele ce urmează vă prezentăm rețeta și în format Video, pentru a vă fi mai ușor să o pregătiți.
Cotlete în sos de smântână cu ciuperci – Ingrediente
- 4 cotlete porc tăiate felii de circa 2 cm
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri unt
- 4-5 căței usturoi tăiați felii
- 1 lingură amidon alimentar
- 300 ml supă de carne sau legume
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1/4 linguriță usturoi granule
- 300 g ciuperci brune spălate și tăiate
- 400 ml smântână de gătit Dorna
- pătrunjel verde tăiat mărunt
- sare, piper după gust
Cotlete în sos de smântână cu ciuperci – Preparare
Condimentăm cotletele cu sare și piper. Punem uleiul la încins împreuna cu untul. Prăjim cotletele pe
fiecare parte timp de 3-4 minute. Se scot deoparte și se țin la cald.
În grăsimea rămasă căliți usturoiul până se rumenește frumos și adăugați ciupercile tăiate. Condimentați cu sare și piper și lăsați la călit timp de 5-6 minute.
La ciupercile călite adăugați amidonul, supa, sucul de lâmâie, smântâna de gătit și usturoiul granule.
Fierbeți 1-2 minute, adăugați cotletele prăjite și lăsați să dea 2-3 clocote. Se mai potrivește sosul cu sare și piper după gust și se ia de pe foc.
La final aceste se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Se servește cu orez fiert sau piure de cartofi.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!