Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dovlecei Umpluti cu Branza

dovlecei umpluti cu branza Dovlecei Umpluti cu Branza.Reteta de dovlecei cu branza la cuptor.Cum se fac dovleceii umpluti. Retete cu branza Delaco.Dovlecei la cuptor.

Dovleceii umpluti cu branza sunt alegerea perfecta pentru o cina in familie. Intr-o jumatate de ora si cu cateva ingrediente la indemana oricui, poti face cei mai deliciosi dovlecei umpluti. Cele trei tipuri de branza, ciupercile, ardeiul gras fac din banalii dovlecei o mancare savuroasa si satioasa totodata.
Merita sa ii incercati!!

Dovlecei Umpluti cu Branza-Ingrediente

2 dovlecei de 10-12 cm lungime
150 g branza pufoasa cu smantana Delaco
100 g telemea de vaca Delaco
100 g ciuperci conservate
150 g emmentaler Delaco
3 fire ceapa verde
1/2 ardei kapia
1/2 legatura de marar
un ou
un var de lingurita praf de usturoi
sare
piper
2 lg ulei de masline

ingrediente-dovlecei-cu-branza

Dovlecei Umpluti cu Branza-Mod de preparare

Spalam bine bine dovleceii, apoi ii uscam cu un prosop de hartie .
Taiem fiecare dovlecel in doua, pe lung, indepartam cu ajutorul unei lingurite miezul acestora, ii prasaram cu sare si ii lasam asa cam 10 de min.
Intre timp pregatim umplutura.
Branza pufoasa se amesteca cu telemeaua de vaca si 3/4 din cantitatea de emmentaler, ambele date prin razatoare.
Mai adaugam oul, ardeiul kapia taiat cubulete mici, ciupercile si ceapa tocate marunt, mararul, praful de usturoi, sare si piper dupa gust.

preparare-dovlecei-cu-branza
Scurgem zeama lasata de dovlecei si ii uscam pe interior cu un prosop de hartie.
Umplem dovleceii cu compozitia de branza apoi ii asezam intr-o forma de graten unsa cu 2 linguri de ulei de masline.
Presaram deasupra cu emmentaler ras si  introducem tava in cuptorul preincalzit la foc iute cam 20 min pana ce se gratineaza deasupra si dovleceii se patrund putin.
Se servesc calzi alaturi de o salata sau dupa gustul fiecaruia.

Dovlecei Umpluti cu Branza

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram