Fiind mai zilele trecute in pana de idei am hotarat sa pregatesc aceasta mancare de Fasole cu kaizer.
Era preferata tatalui meu, Dumnezeu sa-l ierte ! DDe la dansul am preluat reteta caci ne-o pregatea des cand era acasa cu noi. Dupa mine fasolea cu kaizer era cea mai buna mancare pregatita de tatal meu. Era chiar mai buna decat cea pregatita de mama desi aceleasi ingrediente le folosea si ea si totusi parca lipsea ceva din ea.
Cred ca pasiunea cu care gatea tata era secretul acestei mancari simple si atat de gustoase. Tare mi-as dori sa pot da timpul inapoi, dar din pacate nu imi sta in putere… Raman doar cu amintirea clipelor petrecute alaturi de el … . V
a recomandam sa rasfoiti si sectiunea cu Retete Mancaruri, poate veti gasi o reteta care va va scoate din impas atunci cand nu stiti ce sa mai gatiti familiei.
Ingrediente Fasole cu kaizer :
400 g kaizer
500 g fasole fiarta
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
2 buc ceapa
4 rosii decojite
cimbru
boia dulce (sau pasta de ardei)
sare, piper dupa gust
1/4 ardei iute (optional)
3-4 linguri ulei
Preparare Fasole cu kaizer :
Fasolea se fierbe in prealabil (puteti folosi si fasole fiarta de la conserva daca nu aveti timp!)
Kaizerul se taie bastonase, ardeiul si ceapa curatate se taie cubulete. Rosiile le decojim si taiem felii(ca sa le decojesc mai usor le crestez la capete cu un cutit, le pun cateva secunde in apa clocotinda apoi le scot intr-un vas cu apa rece).
Se incinge uleiul si calim ceapa cu ardeiul gras taiat. Cand s-au inmuiat adaugam kaizerul cu care continuam prajirea pret de 2-3 minute dupa care adaugam rosiile taiate. Lasam sa fiarba impreuna 2-3 minute, adaugam fasolea fiarta.Condimentam cu sare, piper si cimbru dupa gust, punem putina apa(circa 200 ml) si lasam sa fiarba mai departe 10-15 minute.
Scade sosul si putem servi mancarea de Fasole cu kaizer.