400 gr fasole uscata alba
4 pulpe gasca (eu am folosit o jumatate de cocos )
5-6 catei usturoi
2 buc. ceapa rosie
6 linguri untura de gasca ( sau 150 ml ulei)
sare , piper , 1 lingurita boia, 1/2 lingurita cimbru
Preparare :
Fasolea o punem de cu seara la inmuiat in apa rece.
Carnea o prajim pana se rumeneste pe untura.Dupa ce sunt prajite le scoatem deoparte si calim in untura ramasa ceapa si usturoiul taiat marunt . Luam deoparte ceapa calita , adaugam boiaua, amestecand bine si apoi condimentam cu sare, piper . Fasolea strecurata de apa o adaugam la ceapa condimentata si le amestecam .
Intr-o oala de lut asezam o parte din fasolea condimentata, peste ea asezam bucatile de carne prajita apoi acoperim cu restul de fasole ramasa. Peste turnam apa cat sa acopere bine carnea si fasolea (cu 2 degete sa treaca deasupra apa) mai condimentam cu un pic de sare , piper macinat si cimbru ,acoperim oala cu capac si dam totul la cuptor pana se inmoaie carnea si faolea (la mine a durat circa 2 h.30 min).
Se serveste fierbinte acompaniat de muraturi si…… un pahar cu vin rece de casa .
Pofta Buna !!!