Gogosari umpluti cu legume si afumatura
Ingrediente
6 gogosari
o ceapa
o vanata
un morcov
un gogosar tocat
5-6 ciuperci potrivite
250 gr kaizer
250 gr sos de rosii
150 gr scrobi
sau
100 gr orez
100 ml supa sau apa
patrunjel verde
sare
piper
ulei
Gogosari umpluti cu legume si afumatura
Mod de preparare
Intr-un wok punem 3 lg de ulei peste care adaugam fasiile de kaizer si prajim pret de 2 min dupa care adaugam pe rand ceapa tocata, ciupercile felii, morcovul ras, gogosarul tocat marunt si vanata taiata cubulete mici.
Calim amestecul pana ce legumele se inmoaie usor.
Punem 2-3 linguri sos de rosii , supa si lasam pe foc 2-3 min.
Dam deoparte, adaugam scrobii sau orezul si condimentam cu sare si piper.
Cat timp amestecul se raceste pregatim gogosarii pentru umplut.
Taiem cu grija cotorul sub forma de capac si inlaturam semintele din interior.
Peste umplutura racita adaugam patrunjel verde tocat amestecam bine, umplem cu ea gogosarii si asezam deasupra capacelele .
Ii asezam intr-o forma de graten cu peretii inalti, si turnam peste ei sosul de rosii cu 250 ml apa, un pic de sare si piper .
Acoperim forma cu o folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc potrivit pana sunt patrunsi.
In ultimele 15 min inlaturam folia si lasam sa se gratineze putin.
Se servesc fierbinti alaturi de sosul format.
Va recomand sa serviti alaturi un pahar de vin Maiastru Feteasca Neagra !!