Dupa sarbstori ne mai raman cateva oua vopsite ce nu au avut stapan . Incerc sa va prezint o idee ce sa faceti cu aceste oua ramase. Si ce altceva ,decat un gulyas !
Ingrediente:
4-5 oua fierte
1 ceapa mijlocie
1 lingura pasta gulyas (daca nu aveti puteti folosi boia dulce 1 lingurita)
3 linguri pasta de ardei (sau 1 ardei gras rosu taiat cubulete si 1-2 rosii decojite si taiate felii)
5-6 carnaciori de vere (puteti folosi si crenvusti sau alt tip de carnaciori ,eu din acestia am avut )
cateva felii de carnat afumat de casa ( daca aveti )
conserva de fasole boabe ( am avut o jumate de cutie inceputa si i-am gasit intrebuintare…)
sare, piper macinat dupa gust
1 pachet cus -cus (la repezeala am luat un alt pachet din camara de aceea in poza apare un alt tip de pasta :)) )
ulei
Preparare:
Ceapa o curatam , spalam si o taiem cubulete marunte(putem sa o si razuim ). O punem impreuna cu pasta de ardei la calit (daca folositi ardei proaspat il taiati cubulete si rosia o decojiti si o taiati felii , in acest caz caliti ceapa cu ardeiul apoi dupa ce a-ti calit si carnaciorii adaugati rosiile feliate) la care adaugam carnaciorii de bere si cel de casa taiat felii . Lasam sa se prajeasca un pic , adaugam lingura de pasta de gulyas ( sau 1 lingurita de boia dulce), sare, piper si stingem totul cu circa 300 ml apa . Lasam sa fiarba pana scade aproximativ la jumate ,adaugam si fasolea boabe din conserva si lasam cateva minute sa fiarba impreuna . Ouale fierte ,se curata si se taie felii apoi adaugam si pe acestea la restul de gulyas . Dupa ce am adaugat feliile de oua nu mai amestecam cu lingura in mancare , scuturam doar cratita. Lasam pe foc circa 2 minute.
Se serveste alaturi de cus- cus.
Pofta buna !!!
Comentarii recente
Ala Oancea
14/04/2009 at 15:02Interesanta reteta ! Am sa o incerc si eu 😉
Mazilique
14/04/2009 at 16:53sunt mare amatoare de gulyas, dar pana acum n-am incercat cu carnaciori. sunt foarte bine 🙂
Mary
14/04/2009 at 16:57seems quite nice and rich for a meal!
Vicky
14/04/2009 at 17:09Mama ce idee super, chiar ma incanta foarte mult reteta, am sa incer si eu dupa Paste.
Roxana
14/04/2009 at 18:37Salut, nu am gasit un mail de contact, vreau sa ti propun o reclama pe blogul tau, te rog sa ma contactezi: cristian@lenjerie.ro
boscodina
14/04/2009 at 22:44salut,
ma uitam lung si agala la cus-cus-ul tau si imi pare altceva, un fel de paste fainoase pe care scrie cus-cus in general, pentru ca forma seamana vag cu a bobului de cus-cus.
Diferenta sigura intre cus-cus si pastele cus-cus e ca cel autentic nu se poate fierbe, se face o pasta, pastele se fierb.
poti sa imi spui pe care din ele le-ai folosit?
Leila
15/04/2009 at 22:55Sper sa fie pe placul vostru :)Ala
Leila
15/04/2009 at 22:57Thanks Mary !
Leila
15/04/2009 at 22:58Daca nu ai multi stropitori si iti raman oua in plus , nu uita de ace4asta reteta 😉
Leila
15/04/2009 at 23:00Boscodina , cus-cusul folosit de mine sunt paste fainoase. 🙂