Hamburger cu Naut si Sos de Iaurt este o alta reteta din seria celor ce se pregatesc in 15 minute. Iubesc nautul in orice forma gatit si aceasta varianta este una din preferatele mele. Am folosit ca de altfel de fiecare data nautul din conservele Sun Food de care eu sunt foarte multumita, ca de altfel si de alte produse Sun Food ce le consumam cu placere intreaga familie.
Va recomand sa incercati daca inca nu ati facut-o, produsele Sun Food pe care le puteti gasi in lanturile mari de magazine sau le puteti comanda direct de pe site, www.sunfood.ro sau pe pagina lor de Facebook.
Ingrediente Hamburger cu Naut si Sos de Iaurt :
1 cutie conserva de Naut (400 g)
1 ceapa alba
2 catei usturoi
1 lingurita boia iute
1 lingurita chimen macinat
1 lingurita coriandru macinat (eu am pus boabe)
sare,piper dupa gust
3 linguri ulei de masline
1 legatura mica patrunjel verde
2 tringhiuri branza topita
Ingrediente Sos de Iaurt :
200 ml iaurt
1legatura mica marar verde
1 lingura zeama lamaie
piper macinat
sare dupa gust
Alte ingrediente necesare :
4 chifle
salata aisberg
rosii, castraveti
Preparare Hamburger cu Naut si Sos de Iaurt :
Intr-un robot de bucatarie punem ceapa curatata, usturoiul, patrunjelul si nautul scurs. Punem coriandrul, uleiul de masline, piperul, sarea, chimenul, si boiaua iute si macinam pana se omogenizeaza. Compozitia rezultata o punem in tigaie de teflon unsa cu putin ulei de masline si lasam sa se prajeasca 2- 3 minute pana prinde o crusta aurie.
Amestecam si lasam sa se prajeasca in continuare dupa care adaugam 2 triunghiuri de branza topita cu care amestecam compozitia de naut pana se incorporeaza branza. Condimentam cu sare daca mai e nevoie.
Preparare Sos de Iaurt :
Iaurtul se pune intr-un vas la care adaugam piper macinat, mararul verde taiat marunt, zeama de lamaie si sare dupa gust.
Asamblare Hamburger cu Naut si Sos de Iaurt :
Taiem chiflele in doua si din compozitia de naut punem pe fiecare chifla. Deasupra punem salata aisberg, felii de castraveti si rosii, iar deasupra punem sos de iaurt si acoperim cu capacele de chifla.
[amd-yrecipe-recipe:26]
Pofta Buna !!!