La cerinta familiei am pregatit din nou aceasta reteta cu Lasagna Bolognese. Am gasit-o intr-o carte de bucate cumparata pe vremuri din Ungaria. Am preparat-o si am filmat toti pasii de preparare cu ani in urma.
Zilele trecute rasfoind fisierele cu retete am dat peste filmuletul video si am purces la treaba. Am montat filmuletul, am scris reteta si acum o postez dupa cum se vede pe blog si pe canalul nostru de Youtube. Reteta Video !!!
Alte retete cu lasagna gasiti si mai jos dand clic pe titlurile din imagini.
Sa vedem cum se prepara….
Ingrediente Sos Bolognese – Lasagna Bolognese
1 ceapă
1 ardei gras
1 morcov mai mare sau 2 mai mici
1/2 legătură pătrunjel verde
1/2 legătură frunze de țelină
2-3 linguri ulei
500 g carne macinată ( vită, amestec de porc cu vită, porc sau curcan)
500 g roșii decojite
sare, piper
1 linguriță busuioc uscat
1 linguriță cimbrișor
450 ml supă de carne sau legume( sau apa )
250 ml vin roșu
12 foi de lasagna
100 g parmezan
Preparare Sos – Lasagna Bolognese
Se pune uleiul la încins și călim carnea tocată până aceasta albește. Adăugăm ceapa, ardeiul tăiat mărunt, busuiocul, cimbrișorul și verdeața tăiată.
Adaugăm roșiile decojite, tăiate mărunt (sau roșiile cuburi
din conserva SunFood), amestecăm și condimentăm cu sare și piper măcinat.
Se amestecă și adăugăm supa( sau apa) și vinul roșu lăsând să fiarbă acoperit circa 50 minute( se amestecă din când în când și dacă e nevoie mai adăugăm câte puțină supă sau apă, pâna carnea e fiartă).
Ingrediente Sos Bechamel – Lasagna Bolognese
2 linguri unt
2 linguri făină
500 ml lapte
nucșoară proaspăt răzuită
Prepapare Sos Bechamel – Lasagna Bolognese
Pentru sosul bechamel, topim untul, adăugăm făina și apoi laptele treptat amestecând mereu. Condimentăm cu sare, piper (de preferat alb dacă aveți) și nucșoară. Se fierbe la foc mic amestecând mereu până se îngroașe.
Asamblare – Lasagna Bolognese
Punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cerată jumătate din sosul bechamel, peste care adăugăm 4 foi de lasagna, sos bolognese, iar un
rând de foi, sos, foi, sos bolognese și încheiem cu foi de lasagna.
Peste ultimul rând de foi se pune restul de sos bechamel și
parmezanul răzuit. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru circa 40 minute.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!