Mancare de Bulgur cu Pui
Initial am fost cam reticenta la acest Bulgur. Pentru prima data am avut tangenta cu acest produs si ma bucur ca cei de la SanoVita mi l-au trimis. Ce este de fapt Bulgurul? Bulgurul este rezultatul prelucrarii mai multor tipuri de grau cu bob dur (in special Triticum Durum). Practic, boabele sunt tratate la abur, apoi uscate și macinate la o granulatie mare, obtinandu-se astfel un produs extrem de usor de integrat in retete, intrucat se gateste relativ repede, fierbandu-se scurt sau inmuindu-se in apa calda ori rece.
Mai jos aveti si Reteta Video !!!
Bulgurul, ca si toate celelalte derivate integrale ale graului, este extrem de sanatos tocmai prin faptul ca nu a suferit prelucrari masive, care sa il faca sa isi piarda din calitatile nutritive. Bulgurul are un gust usor de nuca si o consistenta oarecum crocanta, datorita faptului ca boabele de grau nu au fost macinate fin si transformate in faina, ci macinate mare. Din acest motiv majoritatea consumatorilor il prefera ca adaos in salate, carora le da consistenta sau in forma de pilaf, pe post de garnitura.
Si acum fiind clarificata si ce este Bulgurul sa vedem ce am gatit, o Mancare de Bulgur cu Pui care a fost delicioasa si consistenta. Am uitat sa va spun ca Bulgurul se foloseste si in dietele de slabire, asa ca doamnelor iata un produs perfect care se recomanda si in cure. O alta reteta deosebita cu carne de pasare va recomand sa o cititi si sa o incercati ar fi Rulada de curcan Cu Merisoare .
Si acum sa vedem ce am mai gatit!
Mancare de Bulgur cu Pui
Ingrediente pentru 4 persoane
3 linguri ulei de masline
250 g piept de pui
1 ceapa
2-3 catei usturoi
200g Bulgur
5 linguri suc de rosii(bulion) sau 2 linguri pasta de rosii
20 masline negre
1 lingurita oregano uscat sau proaspat
1 lingurita busuioc uscat sau proaspat
sare, piper proaspat macinat
350 ml apa
patrunjel verde
1 lingura de Amestec de legume
Preparare Mancare de Bulgur cu Pui
Pieptul se taie cubulete (pielea se indeparteaza), si se rumeneste in uleiul de masline incins intr-o tigaie. Se scoate deoparte intr-un alt vas. Ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul taiat si el cat mai marunt se caleste putin in uleiul in care am prajit carnea pana devine translucida avand grija sa nu se arda usturoiul.
Daca ceapa este calita se adauga condimentele, oregano, busuiocul, sarea, piperul macinat, amestecul de legume, bulgurul si sucul de rosii. Se amesteca si se toarna peste 350 ml apa si timp de 5 minute la foc mic se fierbe acoperit. Oprim focul si lasam la odihna 15 minute pana bulgurul absoarbe apa si sucul de rosii. Daca bulgurul s-a inmuiat adaugam maslinele negre si carnea prajita si punem inapoi pentru 5 minute totul la foc.
Se presara cu patrunjel verde si fulgi de ardei iuti(daca va place mancarea picanta).Se poate manca ca atare sau se poate pregati langa o salata de varza sau alte salate dupa placul si pofta voastra.
Pofta Buna si spor la gatit!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!
Comentarii recente
Dana
17/01/2018 at 17:20Felicitari pentru reteta. Mai mult ca sigur o voi incerca si eu
bulgur
02/11/2021 at 07:08Ce bine arata mancarica de mai sus!!! Multumesc pentru reteta. Oare gasesc bulgur in hypermarketuri?
Loredana
10/11/2021 at 11:58Multumim!! Da, se gaseste bulgur!!