Mancarica de mazare cu pipote este o mancare simpla, usor de pregatit si destul de ecomomica.
Merita sa o incercati din cand in cand …daca o serviti impreuna cu muraturi asortate cu siguranta veti avea o masa reusita.
Aaa, si sa nu uitam de vin …neaparat sa o acompaniati cu un pahar cu vin rose Caloian din Crama Oprisor
Ingrediente
600 gr pipote de pui
2 cepe medii
un borcan mazare (de 800gr)
2 linguri pasta de tomate
sare
piper
patrunjel verde
o lingura de faina
2-3 lg de ulei
Mod de preparare
Pipotele de pui curatate si spalate bine se pun la fiert in apa cu sare pana se patrund putin.
Eu le-am fiert in oala de presiune cam 15 min.
Dupa ce pipotele au fiert, le punem la prajit in 2-3 linguri de ulei impreuna cu ceapa si le sotam pret de cateva minute
pana ce ceapa devine sticloasa iar pipotele se rumenesc usor .
Adaugam mazarea din conserva si o parte din zeama in care au fiert pipotele si fierbem la foc mic cam 20 min.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam pasta de tomate si mai fierbem incontinuare ..daca este nevoie mai adugam zeama.
Daca pipotele si mazarea sunt fierte desfacem o lingura rasa de faina in putina apa rece si adugam in mancarica.
Mai tinem pe foc cam un minut doua dupa care mancarea e gata.
O servim presarata cu patrunjel verde tocat.