Nu cred sa fie cineva care sa nu fi incercat macar o data sa pregateasca musaca de cartofi, si daca nu ati facut-o pana acum va recomand sa incercati reteta noastra. Este o reteta clasica, cu cartofii taiati felii si o umplutura din carne de vita si porc. Musacaua se poate face si cu cartofii piure, iar carnea poate fi de pui, curcan sau numai vita.
Aceasta reteta e in site de foarte mult timp, asa ca am refacut pozele insa reteta a ramas aceiasi. Eu un preparat gustos, satios si spornic. Merita sa il incercati!!
Va las mai jos inca doua retete de musaca, click pe imagini pentru a vedea retetele.
Musaca de cartofi- Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 750 g carne tocata (porc + vita)
- 2 ceape
- 1 morcov
- 400 g rosii in bulion(o cutie)
- patrunjel verde
- piper
- sare
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- Sos alb
- 50 g unt
- 200 g smantana
- 250 ml lapte
- 150 g mozzarella gourmet
- o lingura cu faina alba
Musaca de cartofi- Mod de preparare
Cum pregatim umplutura de carne
Intr-o cratita punem 3-4 linguri de ulei peste care adaugam doua cepe tocate marunt si morcovul ras.
Dupa ce s-au calit cateva minute adaugam carnea tocata si se caleste in continuare pana ce carnea se desface in bucatele mici si isi schimba culoarea.
Se toarna peste carne rosiile in bulion maruntite, doua cani de supa sau apa, sare si piper si se lasa la fiert la foc mic pana ce carnea este gatita si scade lichidul.
Se lasa compozitia sa se tempereze dupa care se amesteca cu ouale batute si patrunjelul verde tocat marunt.
Cum pregatim sosul alb
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga o lingura cu faina si se amesteca pana ce se incorporeaza.
Peste amestec se toarna incet laptele amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Dupa ce a inceput sa fiarba se adauga smantana, sare, piper si se tine pe foc amestecand continuu pana ce devine un sos omogen.
Cartofii spalati bine se fierb in coaja pana ce intra bine furculita in ei. Se scot din apa si se lasa la racit apoi se curata de coaja si se taie in felii subtiri.
Intr-o forma de graten unsa cu putin ulei se aseaza un strat de felii de cartofi, se toarna peste ei un strat subtire de sos alb apoi sosul de carne.
Se aseaza ultimul strat din felii de cartofi, sosul alb si se presara cu mozzarella rasa.
Forma de graten se introduce in cuptorul preincalzit la 180 C, ventilatie pentru 30-35 min.
La final musacaua trebuie sa fie rumenita uniform .
Se lasa sa se racoreasca putin apoi se poate portiona. Daca vreti sa obtineti portii perfecte atunci trebuie lasata sa se raceasca. Dar ce mai conteaza cum arata portia, mirosul si aromele ce s-au raspandit in toata bucataria te indeamna sa o degusti.
Mie imi place sa o mananc calda, asa v-o recomand si voua!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Flore
22/01/2010 at 23:39mmm …arata bine …dar …norocul meu este ca ieri am facut si eu musaca …mi-a trecut pofta 🙂
Manuela
13/02/2010 at 16:35Delicioasa!! Am incercat-o si eu..merita. Mie niciodata nu mi-a iesit musacaua, de aceea am gatit cam o data la 2 ani. Trebuie sa recunosc ca reteta asta este nemaipomenita! Felicitari! Am sa mai incerc si alte retete!
Lory
14/02/2010 at 20:47Flore multumesc 🙂
Manuela ma bucur ca reteta mea a fost pe placul tau.
Multumesc mult 🙂
Liana
31/01/2017 at 12:46Minunata aceasta musaca, am facut-o de mai multe ori si de fiecare data a iesit excelenta !!!?Multumesc foarte mult !!!
Loredana
07/02/2017 at 19:06Ma bucur ca v-a fost de ajutor !!