Am ales aceasta alternativa de Omleta de Cartofi sa gatesc in locul Cartofilor Pai cu Oua, fiind mai consistenta si mai altfel decat cu ce suntem obisnuiti. De pofta mai pregatim si varianta cartofi prajiti si oua nu spun nu, dar si aceasta varianta este foarte buna si o recomand cu tot dragul sa o incercati.
Ingrediente Omleta de Cartofi :
300 g cartofi fierti in coaja
3 oua
1 ceapa mica
100 g bacon, sau pastrama afumata
100 ml lapte
70 g Branza Pufoasa cu Verdeata – Delaco
ardei gras rosu
patrunjel verde
sare, piper dupa gust
unt
tigaie mare cu diametrul de 26 – 28 cm
Preparare Omleta de Cartofi :
Cartofii dupa cum am spus ii fierbem in coaja dupa care ii curatam si taiem felii. Ouale impreuna cu Branza Pufoasa si laptele se bat pana se omogenizeaza continutul. Adaugam ardeiul gras taiat cubulete, patrunjelul verde tocat, sare, piper .
Pe putin unt prajim pastrama taiata cubulete (sau bacon) la care adaugam apoi ceapa taiata marunt si continuam cateva secunde prajirea. Pastrama prajita impreuna cu ceapa si rondelele de cartofi fierti o adaugam la compozitia de oua. Amestecam si turnam totul in tigaia in care topim putin unt.
Acoperim cu un capac si lasam pe foc mic pana deasupra compozitia se incheaga. Se poate pune pe un platou mare sau se poate portiona compozitia in farfurii individuale.
Se poate servi cu salata de rosii si castraveti, cu muraturi .
Pofta Buna ! O alta recomandare de omleta ar fi Omleta Gradinarului, Frittata cu Ciuperci, Omleta cu Creier, Omleta din Albusuri de ou, si alte retete apetisante pe care le veti gasi in sectiunea Retete Aperitive.
Va dorim Pofta Buna !