Sa vedem de ce avem nevoie pentru acest ostropel de pui.
Pulpe de pui sau aripioare (cantitatea de carne ,fiecare o stie dupa cat de mancaciosi sunt cei din familie).Mai avem nevoie de 1 ceapa mai mare, 2-3 rosii,3 catei de usturoi,300 gr ardei kapia copti in prealabil, 1 legatura mica de patrunjel verde,100 ml ulei, 1 lingurita cimbru,1lingurita boia, 1 lingurita delikat daca doriti si sare dupa gustul fiecaruia.
Asa, acum sa trecem la prepararea ostropelului. Spalam pulpele si le portionam.Ceapa si ardeii kapia ii taiem julien, normal ,dupa ce curatam ceapa si ardeii kapia copti(eu am folosit kapia de la congelator, asa ca nu a mai fost nevoie sa ii curat).Curatam usturoiul ,il pisam si il frecam cu 1/2 lingurita sare intr-o cana si punem peste apa (sa obtinem cca 250 ml mujdei).
Incingem uleiul si se inabuse carnea (cat sa fie prajita de jumate pe toate partile), care apoi o scoatem separat pe o farfurie. In acelasi ulei calim ceapa si ardeii taiati julien si apoi peste punem rosiile taiate felii pe care in prealabil le-am oparit in apa fierbinte si le-am decojit. Lasam la calit legumele pe foc mic cca 5 minute .
Carnea o asezam intr-un vas termorezistent(daca nu aveti , nu e tragedie, la fel de bine puteti sa o asezati intr-o tava mai adanca sau intr-un alt vas ce poate fi dat la cuptor)si turnam peste legumele care erau la calit.Patrunjelul verde il tocam marunt si il presaram peste carne, punem si lingurita de boia si cimbru ,delikat optional ,si sare (dar nu prea multa , caci de pus se mai poate pune dar de luat e mai greu)si peste toate acestea turnam mujdeiul de usturoi. Totul se da la cuptorul preincalzit pana cand carnea este bine facuta si zeama scade la jumate (aproximativ 20- 25 minute ).
Se poate servi cu mamaliguta sau cu garnitura de orez , dar nici pireul de cartofi nu este de lepadat.
POFTA BUNA !