Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Oua turcesti- Çilbir

Oua turcesti- Çilbir


Cu totii stim ca cea mai importanta masa este micul dejun asa ca incercam sa o pregatim cat mai rapid sa fie cgustoasa si sanatoasa!! Ea trebuie sa fie bogata in proteine, asa ca astazi va recomand Oua turcesti- Çilbir de langa care nu trebuie sa lipseasca painea prajita.
Ideea acestei retete a pornit de la prajitorul de paine ce tocmai l-am primit de la Heinner Electrocasnice, imi si imaginam cum intinzi painea rumena si crocanta prin ouale moi si sosul de iaurt asezonat cu untul picant.

prajitor de paine heinner


Asa-i ca v-am facut pofta? Se fac extrem de usor, in cateva minute sunt gata, iar pentru paine va trebuie un PRAJITOR DE PAINE HTP-DD900BKSS, cu panou digital ca sa nu ardeti painea cat pregatiti reteta.
Acest prajitor are o putere de 900W, control touch, 7 niveluri de rumenire, capacitate: 2 felii, functii: reincalzire, decongelare, anulare si este foarte aspectos avand o carcasa de inox.
Va las mai jos inca doua retete in care puteti folosi painea prajita!!


Oua turcesti- Çilbir- Ingrediente

  • Oua posate
    • 2 oua
    • 1 lg otet
    • sare
    • apa
  • Sos de iaurt
    • 200 g iaurt grecesc
    • 1-2 catei de usturoi
    • sare
  • Sos de unt
    • 25 g unt
    • 15 ml ulei de masline
    • 1 lgt fulgi de chilli
    • 1 lgt boia
  • Servire
    • marar verde
    • paine prajita
      • lgt= lingurita
      • lg = lingura
ingrediente oua turcesti

Oua turcesti- Çilbir- Reteta video

Cum preparam ouale turcesti

Sosu de iaurt

Iaurtul la temperatura camerei se amesteca cu usturoiul pisat si sare apoi se lasa la loc cald pana in momentul servirii.

Sosul de unt cu chilli

Untul se pune intr-o tigaie si se lasa la topit pana ce incepe sa se rumeneasca putin, se adauga boiaua si fulgii de chilli, se opreste imediat focul si se adauga uleiul. Se amesteca usor pentru a incorpora toate ingredientele.


Oua posate

Se pune o cratita cu 1 l de apa la fiert, cand a ajuns la punctul de fierbere se adauga sarea si otetul si se amesteca usor.
Se scade un pic focul ca apa sa nu faca bule de fierbere, cu ajutorul unei linguri se face vartej in apa si se adauga usor ouale ce au fost puse separat in castronele . Se lasa sa fiarba timp de 3 min apoi se scot cu o lingura si se pun pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie.

Painea prajita

Daca aveti un prajitor ca acesta atunci o puteti pregati fara stres ca se arde, eu am selectat nivelul 4 de rumenire, timpul de 2:30 min s-a selectat automat si asa am obtinut o paine rumenita perfect fara a fi nevoie sa stau langa prajitor.

Oua turcesti- Çilbir


Cum asamblam ouale turcesti

Asa cum se vede si in video de mai sus, se pune in farfuria adanca un strat generos de iaurt, se stropeste din belsug cu sosul de unt cu chilli, apoi se aseaza ouale posate. Se mai stropeste cu putin sos si se adauga marar verde dupa cum doriti. Se mananca imediat cu paine prajita !!

Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram