Pilaf de orez cu pui
O mancare simpla si delicioasa cu ingrediente la indemana oricui. Pana pregatim ciorba sau supa pentru primul fel la masa de pranz, si acest Pilaf de orez cu pui se pregateste incet la cuptor.
Ca toate gospodinele sunt uneori in dilema si nu stiu ce sa gatesc. Uneori ma loveste inspiratia pe moment, alteori imi spun ai mei cam ce ar vrea sa le gatesc (acest lucru se intampla foarte rar…), ideea este ca rezultatul final sa fie pe gustul tuturor. De aceea ma straduiesc sa gatesc de fiecare data feluri care stiu ca vor fi apreciate de toti.
Alte retete cu produsele Sun Food le gasiti in sectiunea Retete Sun Food.
Ingrediente Pilaf de orez cu pui
aripioare, spate, piept, pipota, inimioare( dar puteti folosi si un pui intreg)
1 ceapa mare taiata marunt
1 morcov ras
1 Conserva rosii-Sun Food (intregi sau cubulete)
sare, piper dupa gust
orez (aproximati 150 g)
2-3 linguri ulei(sau 1 lingura untura de gasca)
Preparare Pilaf de orez cu pui
Se incinge uleiul si calim ceapa taiata marunt. Adaugam carnea si impreuna cu ceapa o lasam pe foc sa se rumeneasca putin. Adaugam orezul spalat si scurs. Lasam sa se prajeasca 3-4 minute.
Se adauga apa cat sa acopere totul. Adaugam rosiile taiata cubulete, morcovul ras, sare, piper si punem cratita la cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute. Verificam daca carnea este facuta si daca mai este necesar adaugam putina apa.
Se lasa in cuptor pana formeaza deasupra o crusta aurie. Se scoate si se serveste calda cu salata de castraveti cu rosii sau cu muraturi.
Nota : Pilaful de orez se poate pregati si direct pe flacara, dar este mult mai gustoasa preparata la foc mic in cuptor. Si daca cuptorul ar fi unul cu lemne si s-ar pregati in vas de lut, acest pilaf ar fi raiul in sine.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Laura
23/01/2018 at 00:08Arata delicios ! 🙂
Miruna
21/01/2020 at 19:20Cuptorul preincalzit la cate grade?
Liana Liana
01/04/2020 at 10:01La 180 grade