Cand vrei sa pregatesti ceva bun si rapid pentru pranz sau cina va recomand sa incercati aceasta reteta de Quesadilla cu carne tocata. Se poate pregati si ca pachet pentru servici sau scoala, se pot pune diferite sosuri, salate, dupa placul fiecaruia.
Dupa un pranz bun sau cina buna alaturi se poate servi si un vin bun, eu recomand langa sa incercati un vin de exceptie, Maiastrul Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor.
Maiastrul Cabernet Sauvignon, e un vin atât de expresiv şi de texturat, încât aproape că se mănâncă, nu se bea. Cu rotunjimea-i caracteristică de vin bărbătesc, solid, se dezvăluie rapid ca un adult jucăuş, cu nuanţe ce amintesc de copilărie – coacăze, ciocolată neagră, cacao şi… vişinele furate din vecini, mai zemoase şi mai gustoase decât cele din piaţă sau din propria livadă. O urmă de mineralitate îi sporeşte profunzimea şi, alături de taninii bine integraţi, îl transformă într-un vin prietenos şi deschis.
Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru preparare.
Quesadilla cu carne tocata – Ingrediente
500 g carne tocata ( amestec porc si vita)
1 ceapa taiata marunt
3 catei usturoi pisati
2 linguri patrunjel verde taiat marunt
sare, piper dupa gust
1 lingurita oregano
1 ou intreg
castraveti murati taiati marunt
ceapa rosie sau ceapa verde taiata marunt
felii de branza topita
sosuri diferite ( eu am folosit maioneza, ketchup dulce, dar puteti folosi ce va place nu este o regula impusa)
mix de salata mozaic
foi de tortilla 4 bucati
Quesadilla cu carne tocata – Preparare
Carnea tocata se pune intr-un vas si adaugam ceapa taiata, usturoiul pisat, patrunjelul verde taiat marunt, lingurita de oregano( se poate si fara), oul, si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Pe o foaie de tortilla punem 2 linguri mari de umplutura si o intindem pe foaia de tortilla.
Intr-o tigaie punem putin ulei si o incingem si punem in ea foaia de tortilla cu amestecul de carne in jos la prajit pentru 1-2 minute.
Se intoarce tortilla si punem deasupra 3-4 felii de branza topita si lasam pe foc inca aproximativ 1-2 minute de data aceasta tigaia o acoperim ca branza sa se topeasca.
Se scoate pe o farfurie mare se pune deasupra ceapa taiata marunt, castraveti taiati marunt, si salata. Se pune peste sosul preferat si se impatura.
Procedam la fel si cu restul de ingrediente ramase.
Din catitatile date mie mi-au iesit 4 bucati de quesadilla.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!